Navnet på Threadripper 3000 chipset afsløret?

threadripper 3000
Selvom mange informationer om kommende Threadripper 3000 er lækket, mangler vi stadig en ret vigtig detalje; navnet på chipsettet. Vil chipset til AMD Ryzen Threadripper 3000 kaldes X499 eller X599?


Et drilsk tweet fra Gigabyte kan muligvis nogle ledetråde om navngivningen af det nye chipset til den kommende AMD Ryzen Threadripper 3000 CPU'er.

Teaseren antyder klart antallet af MOSFET'er til VRM-faserne, men det er ikke helt det, vi er interesseret i. CPU-soklen er helt bevidst tonet ud, men et par monteringspunkter er synlige, hvilket får os til at tro, at Gigabytes tweet, stammer fra et foto af et bundkort, som vil bruge soklen til AMD Ryzen Threadripper 3000.

LWMeVgqvzsXbYAFHeX5ej9-650-80.jpg

(Image credit: Gigabyte)

4wLdCWovUt2CVjpAbHvxr6-650-80.jpeg

(Image credit: Gigabyte) (zoomet ind)

Kigger man vi nærmere, i øverste højre hjørne af bundkortet, kan du tyde noget tekst, der kunne tolkes som "99 AORUS XTREME." Det er muligt, at det står "89 AORUS XTREME", men førstnævnte er mere sandsynligt?

Dette er helt klart et HEDT (high-end desktop) bundkort, og vi er helt sikre på, at det er et AMD bundkort.

Problemet er, at hidtil næsten alle rygter har peget på, at AMD’s Threadripper 3000 chipset kaldes TRX40 (eller TRX80 og WRX80). Dog ser Gigabytes bundkort ud som om det har et "99" prædikat, hvor chipset-navnet ville placeres.

Det ville ikke være en overraskelse at se AMD’s Threadripper 300 -chipset navngivet X499 eller X599 dog i betragtning af at AMD’s første og anden generation Ryzen Threadripper-chips kører på X399. Her kommer forvirringen som helt i hegnet med Intels nuværende HEDT- hipset er X299. Forvirringen er total!

Vi antager, at AMD forsøger at komme Intel i forkøbet ved inddrage X499 eller X599. Det er også sandsynligt, at TRX40 simpelthen er et teknisk navn, som mange antog ville være det officielle chipset-navn.

Naturligvis er en anden mulighed også, at vi overhovedet ikke ser et AMD bundkort på billedet. Men vi ville være overrasket, fordi billedet afslører montagepunkterne, og disse ligner eksisterende TR4 socket?


Kilde & Image credit:

Gigabyte