Rygte: AMD’s TRX40 er ikke bagud kompatibel

tweak_dk_amd_ryzen_threadripper_2_2920x_2950x_processor_02
Et rygte sendt via ReHWolutions twitter konto antyder, at AMDs kommende TRX40 bundkort, der vil danne fundament for Threadripper 3000 platformen, muligvis ikke er bagud kompatible med ældre Threadripper Gen 1 og Gen 2 processorer og vice versa.


Dette ville være en trist nyhed, hvis det er sandt, fordi AMD hidtil har formået at bevare sin socket filosofi om at være bagud kompatibel, når det kommer til opdatering af platforme.

AMD har været rost for at være socket bagud kompatibel i meget lang tid, men et hurtigt skiftende kerneantal, og et skift til 7nm kan tvinge dem til at gave grøften mellem den eksisterende TR4-socket og gå videre til et nyt design til sine TRX40 bundkort (hvis man antager, at et tweet udsendt af en italiensk publikation viser sig at være sandt).

ReHWolution.JPG

Der kan være flere grunde til, at AMD gør dette, men den mest sandsynlige er, at skift til 7nm processteknologien kræver en layoutændring (som igen krævede en socket redesign).

Dette er dog et issue, som AMD meget vel kunne have en work arround klar til, men det kan have været for omkostningsfuldt.

For ikke at nævne, at AIB'er vil være meget glade for at høre dette, da det ville give et meget tiltrængt boost i indtægterne (nyt socket = mere bundkort salg).

En anden potentiel årsag er, at AMD arbejder på en 64 core threadripper, og det ældre TR4 socket muligvis ikke var helt kompatibel med et så højt kerneantal. Det er også muligt, at dette rygte viser sig at være helt forkert, og AMD overrasker os endnu en gang.

AMD Ryzen Threadripper 3000 serien er internt kendt som ”Castle Peak” og angives at bringe dominerende power på HEDT markedet.

AMD har også annonceret, at de indledende SKU'er vil omfatte en 24 kernet og 48 trådet som den øverste variant med flere chips der følger senere.

AMD's Threadripper 3000 platform vil have op til 64 kerner, være baseret på 7nm processen fra TSMC og vil have en splinterny arkitektur. Vi forventer betydelige ydelsesforøgelser i forhold til 2. generation af Threadripper, og det kan være en god idé at tænke på dette som en helt ny platform (hvilket kan være grunden til, at AMD valgte at gå med TRX i stedet for TR).

En anden mulighed (dette er rent spekulation) er, at AMD muligvis opdeler sine CPU'er i TRX og WRX, hvor sidstnævnte er forbeholdt meget høje kernetællinger og derfor kræver en ny socket.

Dette er en relativt ukendt kilde, så vi anbefaler dette tages med et forbehold.

Kilde & Image credit:
ReHWolutions