Rygte: Apple på vej med 32-core processorer

MacBook Pro 16 tommer med M1X SoC dec
Apple høster stor anderkendelse for deres nyeste M1 chip, men Apple hviler ikke ligefrem på laurbærrene. Bloomberg melder om Apple har en 32-core processorer på vej sammen med 128-core GPUer.

Ifølge Bloomberg er Apple i øjeblikket stærkt engageret i udviklingen af sine næste generations højtydende chips til deres 2021-2022 produkter.

I sidste måned introducerede Apple sin M1-chip med fire højtydende og fire højeffektive kerner parret med op til 8 grafiske kerner. Denne silicon bruges af tre produkter: MacBook Air, MacBookPro og Mac Mini.Apple skifter langsomt sin produktstak væk fra x86-arkitekturen, der var afhængig af Intel leverede processorer og vil fortsætte med at gøre det, indtil udskiftninger er klar.

Bloomberg rapporterede i dag om planerne for næste generations chips til de nye produkter. Artiklen er baseret på de oplysninger, der er indsamlet fra folk, der er bekendt med de nuværende Apple roadmaps, men som valgte ikke at stå frem med navn nævnelse, eftersom oplysningerne ikke er officielle.

Ifølge artiklen udvikler Apple nu aktivt en ny chip med op til 16 kerner. En variant med 8 og 12 kerner frigives dog muligvis først. Interessant nok er en 32-core chip også under udvikling, som skal være at finde i Apples 28-core high-end desktop-systemer med Intel-CPU'er (Mac Pro).

Det ser ud til, at både Apple og Intel vil investere i hybrid CPU-design i de kommende år. Intel er i øjeblikket ved at udvikle sine Alder Lake-CPU'er, som også er baseret på et hybrid CPU-design.

Apple arbejder på 128-core GPU'er

Artiklen afslører yderligere planerne for Apples GPU-løsninger. Apple bruger i øjeblikket AMD’s diskrete GPU'er, der findes i bærbare computere og arbejdsstationer. Tidligere på året udgav virksomheden Navi 12-baseret Macbook Pro - en 16 tommer bærbar computer.

Det ser ud til, at Apple muligvis også snart vil præsentere en erstatning for disse. Ifølge Bloomberg arbejder virksomheden på 16 og 32-core grafikløsninger. M1-chippen har op til 8 GPU-kerner.

Det rygtes også, at Apple muligvis også har GPU-løsninger til sine high-end desktops. En 64-core og 128-core GPU'er er også under udvikling, der burde være markant hurtigere end grafikmodulerne fra AMD og NVIDIA, som virksomheden i øjeblikket bruger.

Alle disse chips er programsat til frigivelse mellem 2021 og 2022, rapporterer Bloomberg.


Source & Image credit:

Bloomberg