Nu kan du betale regninger med stemmen

google_home__mute_tweak_dk
I sidste måned rullede Google en funktion ud, der gør det muligt for Google Assistant at genkende brugernes stemme bedre end tidligere. Nu har Google besluttet sig for at tage Voice Match-funktionen et skridt videre ved at bruge teknologien til at foretage betalinger udelukkende ved brug af stemmestyring.


Ifølge en rapport fra Android Police har en talsperson fra Google bekræftet, at funktionaliteten er ny og er udviklet for at hjælpe med at sikre køb foretaget via smarte højttalere og smarte skærme.

Teknigiganten tilføjer, at stemmestyret betaling i øjeblikket kun er begrænset til digitale køb i appen via Google Play såvel som bestillinger fra udvalgte restauranter.

Rapporten nævner også, at der er forskellige tilgange til at ændre Assistant's Payments and Security. Man kan blandt andet tilgå funktionen via ”Google app > More > Settings > Google Assistant > You > Payments”

Her vil du blive præsenteret for muligheden for at ”Confirm with Voice Match”

Aktivering af denne del, giver dig mulighed for at konfigurere en skærmmenu og koble en yderligere bekræftelse til en Google konto med adgangskode. Funktionen er dog endnu ikke aktiveret for alle, og vi har ikke selv haft denne mulighed på vores enheder.

En rapport fra The Verge nævnte, at selvom dette muligvis ikke er den mest sikre online transaktionsmetode, kunne dette være mere problemfri end at bruge telefonen til at registrere ens fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Stemmestyret betaling kan også være mere praktisk end Alexa's eksisterende sikkerhedsmetode, der tillader os at bruge en PIN-kode til at beskytte køb foretaget ved hjælp af stemmekommandoer, tilføjede rapporten.

Google har også frigivet et supportdokument, der fremhæver, hvordan funktionen aktiveres eller deaktiveres. Som angivet på supportsiden, “When you authorize payments with Voice Match, you can make purchases with your Google Assistant, like in-action upgrades through Google Play digital goods.”


Relaterede artikler:

Google Home - Styr hjemmet med din stemme

Bedste smart højtalere 2020