Dolby Vision IQ gør HDR endnu bedre at se på

dolby vision
Dolby Vision bliver endnu bedre i år takket være en ny funktion i nogle af markedets bedste modeller gennem nyeste Dolby Vision IQ teknologi, som formår at skabe endnu bedre visuel gengivelse af for eksempel film lige meget hvordan lysforholdet er i rummet.


Den nye teknologi blev annonceret på CES 2020 sammen med det nye Panasonic HZ2000 OLED og LG Gallery Series OLED TV, to af de første tv'er, der bruger den nye teknologi.

Måden Dolby Vision IQ fungerer på, er ved at bruge de dynamiske metadata, der er kodet i Dolby Vision-indholdet sammen med en indlejret lyssensor på tv'et, ved hjælp af informationerne til at ændre billedindstillingerne og vise et mere nøjagtigt billede.

Grundlæggende kan Dolby Vision IQ afkode, om du ser tv i et lyst rum, hvor masser af mørke detaljer går tabt. Tv'et vil derfor være i stand til automatisk at øge lysstyrken uden at du behøver at gå ind i billedindstillingerne og gøre det manuelt.

Udover at tilpasse sig rummets belysning, kan Dolby Vision IQ også justere billedindstillingerne baseret på indhold - dvs. når du skifter kanal, kan tv'et automatisk ændre billedindstillinger, der er mere egnede til den type indhold.

Dette er noget andre fjernsyn kan gøre af sig selv uden hjælp fra Dolby Vision IQ, men at inddrage dynamiske metadata i stedet for AI-deep learning, kan resultere i en over-all bedre billedkvalitet.

Dolby Vision IQ kommer derfor til gavn for den enkelte, ved man vil have et TV, der selv tilpasser indholdet efter rummets belysning uden du selv manuelt skal indstille dit TV alt efter om det er i et mørkere rum, eller i stuen med store mængder lysindfald. 

Når det er sagt, er det også en måde at få flere tv-producenter og produktionsselskaber til at købe ind i Dolby Vision. Det er også begrænset i den forstand, at Dolby Vision IQ har brug for Dolby Vision indhold for at få funktionen til at fungere efter hensigten.

Den gode nyhed er, at den samlede tilgængelighed af Dolby Vision indhold fortsætter med at vokse takket være blandt andet Netflix, og det betyder, at det at finde kompatibelt indhold bliver nemmere, efterhånden som tiden går.

I kan læse mere HER


Source & Image credit:

Dolby