Elon Musk vil installere computere i vores hjerner

elon-musk
En af udfordringerne for folk, der er fuldstændig lammet, er deres evne til at bevæge sig rundt.


Selvom der har været en indsats for at skabe enheder, som kan styres ved hjælp af vores hjerner, håber Elon Musk's Neuralink firma at tage ting et skridt videre ved faktisk at implantere computere ind i vores hjerner.

Dette gøres ved at "sy" fleksible tråde i vores hjerner. Disse tråde måler, hvad der svarer til den kvarte tykkelse på diameteren af et menneskehår, hvor dets indbyggede sensorer kan fange information og sende det til en modtager og transmittere data trådløst. Et af virksomhedens mål er, at det i sidste ende kan resultere i en meget forbedret hjernegrænseflade, der gør det muligt for patienter, der kan have hjerneskade eller andre handicap, at kontrollere enheder.

Virksomheden har også et mere løftigt og næsten science fiction-lignende langsigtet mål, hvor det potentielt kunne skabe et "tertiært niveau" af hjernen, der ville være forbundet med kunstig intelligens, hvilket i høj grad tillader mennesker at fusionere med AI.


“We can effectively have the option of merging with AI. After solving a bunch of brain-related diseases there is the mitigation of the existential threat of AI” fortæller Musk.

Hidtil har firmaet testet teknologien på rotter, men Neuralink sigter mod at påbegynde menneskelig test allerede næste år, selvom de endnu ikke har startet FDA processen, der er et led i at gennemføre disse tests.

Men må formode, det vil nok være et stykke tid, før vi kan "opgradere" vores hjerner og slå dem sammen med AI, men det lyder ret lovende.


Kilde & Billeder
CNET