Google Home lytter mere med end OK Google?

Google Home lytter med
Google Home har måske lyttet til mere end bare aktiveringsord som “Ok, Google”, efter at en nylig softwareopdatering gik live tidligere end planlagt.

Reddit-brugeren Brazedowl stegte nogle pølser, da deres røgalarm blev aktiveret. Kort efter sendte Google en notifikation til hans telefon, der viste, at den smarte enhed havde optaget lyden af en røgalarm, der bippede.

"Google just made my dumb smoke detectors smart," skrev Brazedowl på Reddit. "Pretty rad."

Andre Reddit-brugere stemmer i, og har ligeledes modtaget notifikationer efter smadret glas med videre, og er blevet fejlagtigt underrettet efter at have udløst alarmer med lyde fra bobleplast der popper eller højttalerne der forkert identificerer højfrekvente lyde som en røgalarm.

Så hvordan er dette muligt? Problemet peger på en del af den nye opdatering, der kobles på Googles køb af ADT som er en udbyder af hjemmesikkerhedsudstyr.

Find flere artikler om Smart Home udstyr

ADT vil integrere Googles teknologi i sine egne hjemmesikkerhedsprodukter fremadrettet, og Google Nest-VP og GM Rishi Chandra har udtalt via et blog-indlæg, at: “The goal is to give customers fewer false alarms, more ways to receive alarm events, and better detection of potential incidents inside and around the home,”reddit.JPG

Source: Reddit

Problemet er så, at denne opdatering ikke skulle være live endnu og muligvis har samlet flere oplysninger, end nogle brugere havde forventet. I en samtale med Protocol indrømmede en Google-talsperson, at den nye softwareopdatering ved en fejltagelse var aktiveret på nogle enheder, men siden er blevet rullet tilbage.

Selvom ny funktionalitet altid er velkommen, rejser den nye opdatering åbenlys bekymring for, om Google Home og Google Nest enheder vil lytte mere med end tidligere. Enheder, der opdateres uden brugernes viden eller forudgående samtykke, er også en bekymring for dem, der værdsætter deres privatliv.

Som Google bemærker på sin supportside, kan deres smarte højttalere dog nogle gange "forkert" tracke, at du ønsker dens hjælp.

”Hvis det sker, skal du bare sige" Hej Google, det var ikke noget for dig, "og assistenten sletter den sidste ting, den sendte til Google.", lyder det fra Google.

Er du sikker på privatlivets fra med brug af smart enheder?


Læste du også: Google Home - Styr hjemmet med din stemme

Læste du også: Google Nest Mini; Smart Home i miniformat

Læste du også: Google Nest Hub - Tre måneder senere