Guide: De vigtigste gadgets til kollegiet

lenovo smart clock
Studieopstart står snart fordøren, og en spændende og hård tid for de studerende med stramt budget og granskning af ny lærdom.


Ender du som en del af en kollegie, skal du tilbringe meget af året her.  For de fleste er et kollegiet også ensbetydende med begrænsning af de fysiske rammer, som sætter hårde krav til både komfort og bekvemmelighed. Denne guide tager et kig på gadgets til opholdet på kollegiet, hvor der til trods for mange lektier – også skal være plads til netop komfort og bekvemmelighed.

Et af områderne kunne være smart displays, eller fordansket, smarte skærme. Disse enheder giver masse mening i betragtning af hvor alsidige de er. I denne guide valgte vi produkter, der bruger Google Assistant frem for Amazons Alexa, fordi vi tror, at de fleste allerede har tendens til at bruge Google til de fleste tjenester. På listen finder vi også madlavningsudstyr, der vil være tilladt på de fleste kollegier, inklusiv den multifunktionelle instant pot. Og for at lyse det hele op, har vi også listet et par forskellige belysningsmuligheder. Fra et højteknologisk smart ur til noget så lavpraktisk som en Hario V60 Ceramic Coffee Dropper aka. Hario v60 Kaffebrygger, bør også være et must på studiet, hvor lange nætter vil forekomme, og få din lille bolig til at føle dig som hjemme væk fra hjemmet.

Hario v60 Kaffebrygger

6147531866_967b11cc62_z.jpg

Kaffemaskiner på kollegiet er en invitation til katastrofe. Når de ikke bliver stjålet, smadret eller kastet med under fester, kan de forårsage brande, fordi du glemte at slukke. Eller værre er, at de bliver misbrugt af din værelseskammerat til at fremstille hjemmebrygget alkohol baseret på en opskrift, fundet på de skumle sider på WWW. Så i stedet for at bruge penge på noget, der sandsynligvis ikke overlever semestret, skal du overveje Hario v60 Kaffebrygger i stedet. Det er en keramisk tragt, der placeres oven på din kaffekop. Pop et papirfilter ind og hæld nogle bønner i, hæld varmt vand over, og bum - varm kaffe klar til indtagelse.

Denne fede studie ven kan erhverves for under 200 kroner. Den er tilmed let at bruge og holde ren.

Instant Pot/CROCK-POT

Img-IAL83-5.7-16_1-large.jpgSkulle du have lyst til andet end spaghetti og tun, eller røde pølser med pastaskruer badet i ketchup, så anbefaler vi stærkt, at du får en Instant Pot/CROCK-POT. Den kombinerer en masse apparater i en enkelt maskine: Du kan  tilmed sautere og dampe, og den fungerer også som en riskoger, en slow cooker og en trykkoger i et og samme produkt. Uanset om du bruger maskineriet til at kreerer en omgang mac og cheese eller en god solid chiligryde, kan Instant Pot løse opgaven til UG. SlowCooking  er en voksende trend blandt selv de unge.

Hvis du mangler plads, eller bare laver mad til dig selv, er Duo Mini et godt og overkommeligt valg. Prisen topper ved små 1200 kroner i danske butikker.

Lenovo Smart Clock

s-l1600.jpg

Lenovo Smart Clock er smartere end det gennemsnitlige vækkeur. Det har ikke kun Google Assistant-integration, men også et væld af nyttige funktioner ... som et ur. Du kan ændre urets ansigt, dask det ind i toppen for at snooze og indstille det til en solopgangsalarm, der lyser op på skærmen for at hjælpe dig med at vågne op mere gradvist eller DING DING DING DING DING DING med et brag ud af skønhedssøvnen.

Da den er forbundet til din Google Kalender, indeholder Smart Clock også alarm, så du aldrig behøver at gå glip af en aftale. Denne fede gadget kan handles via eBay til under 700 kroner.

Google Nest Hub

goglnesthub1chcoal_1.jpgGoogle Assistant er som en ven, der har svaret på alle dine spørgsmål. Den viser dig nyttige oplysninger som vejrprognosen og søgeresultaterne, og så er den oplagt til afspilning af YouTube videoer eller minde dig om, hvornår din aflevering skal sendes ind. Takket være Google Fotos er Nest Hub også en stor digital fotoramme, der kan vise fotos af familie og venner for at hjælpe med at holde dine studier i perspektiv. Amazons Echo Show har muligvis været banebrydende i denne kategori, men Nest Hubs overlegne integration med de Google tjenester, du sandsynligvis allerede bruger, gør den meget mere nyttigt. Plus, at Nest Hub ikke har et kamera, som kunne give bekymringer om privatlivets fred. Google Nest Hub koster omkring 1000 kroner.

Black+Decker Dustbuster AdvancedClean+

HHVK320J61_1.jpgRengørering, og i særdeleshed støvsugning, kan ikke give begejstring i en i forvejen travl hverdag som ung og studerende.

En af de nemmeste og hurtigste måder at rydde op, er at bruge et håndholdt støvsuger. Dustbuster AdvancedClean + modellen er et godt eksempel på en oplagt løsning på problemet takket være sin ekstra store beholder til snavs, plus et vaskbart filter, så du også kan holde det rent. Nej, den vasker ikke vasketøjet for dig, men det holder dine sengetøj og gulve fri for krummer og snavs. Denne model koster omkring 700 kroner via Amazon. 

LIFX Mini Day & Dusk

dusk to dawn.JPGVi har allerede testet pærer fra LIFX med stor tilfredsstillelse. Læs testen her.
Her er der tale om topnotch Smart Home gadget til den dovne, der ikke gider rejse sig for at tænde lyset. Disse pærer letter gåturen til kontakten med stemmestyring, eller via en mobilapp. Derudover får du ad-hoc dæmpning af lyset efter eget ønske og fantasi. LIFX tilbyder et Wi-Fi tilsluttet produkt, der ikke kræver en hub som f.eks. Philips, og så er LIFX lamperne nemme at konfigurere. LIFX Mini Day & Dusk kan byde på dybe røde toner op til 4.000 kelvin, hvilket giver et stort farveområde at vælge fra og kan endda med rig mulighed for at justere lyset automatisk, når dagen skifter til nat og vice versa.

Når det er tid til at indstille stemningen for til filmvisning, kan du hurtigt skifte til filmtilstand med en sætning eller et tryk på appen. Det kan ikke være lettere at tænde lys, når du går ind i døren, selv med dine hænder fulde. Med LIFX er du dækket med Alexa, HomeKit, Google Home og Cortana til integration af smart hjem. Priserne starter omkring et par hundrede kroner pr. stk.

Philips Hue Smart Lights

Uanset om du bor i kollegier, en lejlighed eller stadig er fast monteret i dine forældres hus, vil du sandsynligvis have lyst til at peppe stedet med smarte lyspærer. Tænk bare på, hvor fantastisk det bliver, når du kan styre temperaturen eller farven på dine lys med en smartphone, hvilket er nøjagtigt, hvad du kan gøre med Philips Hue. Startpakke med to pærer svinger lidt i pris, så det kan godt betale sig at tjekke flere steder inden bestilling. Kittet leveres med den krævede hub, som du bliver nødt til at oprette forbindelse til din Wi-Fi.

Mens Philips har sin egen Hue app, fungerer dens smarte lyspærer også med Amazons Alexa, Apples HomeKit og Googles assistent, så du kan bruge din stemme til at kontrollere dem. Bortset fra at være i stand til at bede Alexa om at tænde eller slukke for dine lys, kan du også konfigurere automatiserings lys, der tænder dine Hue lys baseret på, når du forlader eller kommer hjem. Disse kan handles som Starter Kits fra omkring 500 kroner.

Det var en kort gennemgang af Smart Home gadget til drengerøvsværelset eller til kollegieværelse med begrænset plads.


Billede kredit:
Lenovo, Hario, Google, Philips, LIFX, Black+Decker, Crock-pot