Disse kontaktlinser kan zoome ind på kommando

Kontaktlinser
For dem, der ikke er fan af at bære briller, er kontaktlinser en fantastisk alternativ mulighed. Nu har forskere fundet en måde at gøre dem endnu mere imponerende på: brugerne kan zoome ind på objekter bare ved at blinke to gange.


Forskere ved University of California, San Diego, har skabt den ny imponerede bløde kontaktlinse ved at måle de elektrookulografiske signaler, der genereres, når øjnene foretager bevægelser som op og ned, til venstre og højre og blinkende. Selv når øjet er lukket, eller du er i komplet mørke, kan disse elektriske impulser stadig genereres.

“Even if your eye cannot see anything, many people can still move their eyeball and generate this electro-oculographic signal” forklarer lead researcher Shengqiang Cai til New Scientist.

Linsen, som forskerne har udviklet, er i stand til at ændre sin brændvidde afhængigt af de signaler, som øjet genererer. Dielektrisk elastomer er inddraget for at kunne deformere den bløde linse, så brændvidden kunne ændre sig med så meget som 32 procent. Dette lader objektivet zoome ind på noget ved blot at blinke to gange.

Forskerne forklarede, at opfindelsen potentielt kunne anvendes i områder som visuelle proteser, justerbare briller og fjernbetjent robotik i fremtiden.

Læs mere her