Kunstig Intelligens giver råd til dating

aimm
Ny AI dating app fra USA sigter efter at revolutionere online dating. Kevin Teman fra Denver har bygget en AI dating app, som kan matche profiler baseret på, hvad man siger til den.


Kevin Teman fra Denver har bygget en AI dating app, som kan matche profiler baseret på, hvad man siger til den. Men ikke nok med det; den britisk-talende AI, AIMM – eller ”Artificially Intelligent MatchMaker” – kan også coache dig igennem den første telefonsamtale og give feedback på dine dates.

Teman håber på at hans app kan ruske op i det online dating-miljø, som pt er fyldt med falske profiler og rapporter om overgreb. Kravet om at man skal tale med sin dating app for at bruge den fungerer som en form for validering af, at der faktisk sidder en ægte person bag skærmen. Det er selvfølgelig ikke perfekt, men klart bedre end de meget lave krav der stilles i dag, for at man kan få lov til at oprette en dating profil.

AIMM er langtfra perfekt, men idéen er god, og det er heller ikke første gang der er folk, som har forsøgt sig med at bruge stemmeinput i forbindelse med online dating. For eksempel har Match, i samarbejde med Google, kreeret en dating-bot kaldet Lara, der har nogle af de samme features som AIMM. Andrew McStay, professor i digitale medier hos Bangor University, mener at AI er en kæmpe del af fremtiden for online dating, og for online interaktion i det hele taget. Det kan hjælpe vores online oplevelser til at føles mere naturlige.

“This is less a dating question than a human-device interface issue. There’s every reason to believe that people will increasingly interact with devices and content through voice, especially as natural-language processing techniques improve.”

I forbindelse med AIMM er der yderligere en interessant problemstilling, som det er værd at kigge på. Appen er nemlig i stand til at aflæse brugeres følelser baseret på ansigtsudtryk. Det betyder altså, at appen kontinuerligt streamer film af brugeren – en problematisk metode, som også har potentiale til at kunne bruges til indsamling af personfølsomme oplysninger. Metoden er problematisk fordi man ikke altid kan bruge ansigtsmimik til at afgøre, hvordan en person reelt set har det. Et glimrende eksempel herpå er det såkaldte ”Resting Bitch Face”. Så selvom AIMM har nogle høje mål og rent teknologisk er godt fremme i skoene, så er der altså nogle etiske faktorer der kaster tvivl på, om den overhovedet kommer til at blive en forbedring for online dating-miljøet.


Image credit & Kilder

Technologyreview