Sonos fyrer 12 procent af deres ansatte

stort sonos logo
Sonos er blandt de seneste selskab af virksomheder, der annoncerer afskedigelser på grund af COVID-19-pandemien. Sonos planlægger at opsige 12 procent af dets globale medarbejderantal og lukke deres New York afdeling og seks satellitkontorer.

Virksomheden skitserede disse planer i en rapport i et brev til aktionærerne. I sidste måned forklarede Sonos, at de oplevede et fald i omsætningen på 17 procent sammenlignet med året før i andet kvartal. I marts faldt selskabets samlede omsætning 23 procent år for år. Som et resultat heraf, ville Sonos gennemgå og reducere sine driftsudgifter.

Det står endnu ikke klart, hvor mange medarbejdere der skal afskediges. Ifølge Sonos' investor relations-websted har Sonos i øjeblikket mere end 1.450 fuldtidsansatte, så cirka 175 mennesker mister muligvis deres job.

COVID-19 pandemien har sat et hårdt aftryk for virksomhederne globalt. Uber annoncerede planer om at afskedige så mange som 6.700 ansatte. Lyft skar yderligere 1.000. Airbnb delte planer om at afskedige 25 procent af sin arbejdsstyrke, og Kickstarter vil eftersignende opsige op til 45 procent af sine ansatte. MagicLeap og GoPro varsler også nedskæringer.

Ud over afskedigelserne har bestyrelsen hos Sonos godkendt en reduktion på 20 procent i grundlønnen for deres administrerende direktør ved udgangen af 2020. Andre ledere vil også rammes af lønnedskæring.

 

Source & Image credit:

Engadget