Sonos sagsøger Google for påstået krænkelse af patent

47ea5385cdbffcf81c803300e3026cf4
Sonos sagsøger Google for at have krænket deres patenter på højtalerneteknologi. Nu søger Sonos økonomisk erstatning og et forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og laptops.


Virksomheden hævder, at Google har krænket fem af deres patenter. Google er ikke det eneste firma, de hævder, har brudt patentloven. Amazon er tilsyneladende også at finde blandt disse, men Sonos havde efter sigende ikke råd til at sagsøge begge virksomheder.

Google har arbejdet tæt med Sonos ligesom Amazon, og de har begge haft adgang til selskabernes patenterede teknologi, som Sonos nu siger, bliver brugt af Google på deres egne enheder uden indgået licensaftaler.

Jose Castaneda, a Google spokesman, said Google and Sonos had discussed both companies’ intellectual property for years, “and we are disappointed that Sonos brought these lawsuits instead of continuing negotiations in good faith.”

“We dispute these claims and will defend them vigorously,” he added.

Natalie Hereth fra Amazon har efterfølgende udtalt, at de udviklede deres egen teknologi “The Echo family of devices and our multiroom music technology were developed independently by Amazon”

Det bliver interessant at følge udviklingen i sagen, da det lyder som om Google agter at kæmpe for dette i retten i stedet for at indgå et forlig med Sonos.


Source & Image credit:

Sonos, Amazon, Google, NYT, Techmeme