Sonys Walkman, den første rigtige bærbare musikafspiller, fylder 40

2019-07-02-image-12
Sony byggede på Walkmans succes med Discmanen, en transportabel cd-afspiller, der var lige så populær med æraens ungdom og hjalp med at popularisere compact disks som et lydformat.

Enhederne banede vejen for bærbare MP3 afspillere og ja, endda Apples iPod.

Apple krediteres ofte for at revolutionere den transportable musikindustri. IPod'en hjalp til med at forbinde en helt ny generation af unge til musik, men det var langt fra den første enhed til at gøre musik virkelig transportabel.

Nedenstående video, tager et blik down memory lane over medieafspilleren, der debuterede den 1. juli 1979 (40 år siden i går) med lanceringen af en kompakt kassettebånds udgaven.

Sony Walkman tillod forbrugerne at betale små beløb for musikalske samlinger, og tage dem med på farten for første gang. Endnu bedre var, at du kunne høre hvor som helst du ønskede (så længe du havde opladet batterier, selvfølgelig). Som du kan forestille dig, var det virkelig transformativt og revolutionerende personlig musik for millioner at brugere.

Tilbage i 2019 tilbyder virksomheden i øjeblikket en højopløselig digital Walkman, selv om den på med et prisskilt på over $ 3.000, aldrig kommer til at finde samme fodfæste som fortidens succes - især i betragtning af smartphones for alvor sidder med kunderne.

Kilde & Billeder

Sony, independant