Verdens største 3D printet hus

SQ4D-Logo-1
SQ4D har netop 3D-printet et imponerende hus og hævder faktisk, at den 176 kvadratmeter store bolig er det største tilladte 3D-printet hjem i verden.


Mens større bygninger er blevet konstrueret med 3D-print - inklusiv en toetagers ejendom i Dubai, som på næsten 7.000 kvadratmeter har den officielle verdensrekord - er dette bestemt et af de største huse, vi har hørt om, og det blev skabt med en imponerende hastighed.

SQ4D printede huset på 48 timer, omend spredt over otte dage, og det blev printet på stedet. Det er hurtigt, når du sammenligner det med tidligere projekter som 3D printet huse i Mexico, der var 500 kvadratmeter og tog 24 timer at lave.

GNsqMTv4Pe8hQxUD4N6MdY-970-80 (1).jpg

(Image credit: SQ4D)

SQ4D omtaler desuden omkostningerne til byggematerialerne til under £ 4.600). Bygningsarbejdet blev udført af virksomhedens Autonome Robotic Construction System (ARCS).


Hurtigere i fremtiden

SQ4D er en division under S-Squared 3D printere, og firmaet hævder, at med de nylige forbedringer af ARCS-teknologien, der blev implementeret efter dette særlige projekt blev udført, vil tiden, der tager at 3D-printe fremtidens huse blive markant mindre.

Virksomheden bemærker endvidere, at bygning med beton ikke kun er omkostningseffektiv, men sikrere med hensyn til, at det færdige hjem er mere brandbestandigt og faktisk mere modstandsdygtigt over tid.

ARCS er i stand til at konstruere fundamenter, kloaker og både udvendige og indvendige vægge. Det bruger også langt mindre energi end traditionelle byggemetoder, så det er miljøvenligt, og arbejdskraftsbehovet reduceres til så få som tre bygningsarbejdere.

Der sker en hel del med 3D printing i byggebranchen i nyere tid, herunder bygning af økohuse (delvist) ud af mudder.

Konstruktionshastigheden er et af de store fordele ved at bruge 3D-print-teknologi, og hvis SQ4D kan levere dette resultat på denne korte tid, vil det være et stort skridt fremad.


Sourse & Image credit:

SQ4D