Apples iPhone 11 Event: Hvad kan du forvente?

iPhone-11-event-september
Apples iPhone 11 event sparkes i gang 10. september. Her må vi forvente Apple vil lancere flere nye produkter sammen med et væld af softwareopdateringer, tjenester og måske et overraskelsesmoment i ærmet.

For at give dig hurtigere overblik, hvad der kan forventes under ”By innovation only” keynoten, har vi har samlet et bud på indholdet.

Nye iPhones

En Apple iPhone keynote ville være lidt tam uden showets stjerne?

Under iPhone 11 eventet forventes det, at Apple annoncerer tre splinternye modeller. Pressen er langt foran på point med hensyn til navngivninger, selvom vi basalt set kun gætter os frem. Rygterne vil Apple muligvis har en navneændring i posen med ”Pro” knyttet til de dyrere modeller. Ifølge de nylige fremviste uofficielle Apple covers, kunne det tyde på iPhone XR efterfølgeren kaldes iPhone 11, hvor iPhone XS og iPhone XS Max efterfølgeren forventes at blive kaldt iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Mens designet meget vel kunne ende med at forblive det samme, bør vi forberede os på et væld af ændringer, såsom ekstra kameraer, 2 vejs trådløs opladning, større batterier, bedre vandafvisning og en ny 18 watt oplader, der er samlet som en del af Apples iPhone tilbehør. 2019 modellerne skulle ikke understøtter 5G, så hvis du er ude efter denne teknologi på iPhones, må du vente til 2020.

Ny Apple Watch?

Rygtet om Apple Watch Series 5, eller blot en opdatering til Apple Watch Series 4? Det ser ud til, at vi skal holde fingrene krydset på denne frint.

Ming-Chi Kuo mener, at en ny Apple Watch model muligvis lanceres i år, hvor Japan Display ryges til at skulle forsyne tech-giganten med OLED skærme til dette projekt. Flee udenlandske medier har længe omtalt Apple Watch anno 2019, bliver den samme model, men i titanium og keramiske finish. Uanset hvilken variant virksomheden agter at sælge, kan du være sikker på, at disse modeller bevarer EKG-funktionen. Her til kunne vi meget vel blive præsenteret for en ny sleep tracking funktion inkluderet i den nye watchOS 6 opdatering.

Ny MacBook Pro?

Apple har aldrig afsløret en MacBook Pro på deres september keynote, men under iPhone 11 eventet, kan det være første gang denne ændring kommer. Virksomhedens 15 tommers MacBook Pro serie har været genstand for kontinuerlig kritik, med problemer, der spænder fra throttling og til overophedningsproblemer, såvel som de mange klager over scissor-switch tastaturet. Så hvad kunne det bedste middel være til dette problem? En 16-tommers MacBook Pro, en maskine, der angiveligt vil bringe et mere pålidelige scissor-switch tastaturet tilbage fra tidligere modeller.

Vi kunne også håbe på Intels 9. generation af Coffee Lake Refresh processorer i 2019 modellen. I tilfælde af at Apple ikke lancerer den nye maskine under iPhone 11 eventet, er det meget sandsynligt, at vi ser den i oktober i år på et separat event.

iOS 13

Frigivelsesdatoen for iOS 13 forventes at blive opdateret under iPhone 11 eventet. Som de fleste af jer allerede har regnet ud, er hardware ikke eneste trækplaster under dennekeynote. Kompatible enheder vil få adgang til funktioner som f.eks. et nyt tastatur i swipe-stil kaldet QuickPath, nye Siri genveje med foreslåede automatiseringer og flere trin. Siri opdateres også, så brugerne kan sende et instant reply på en meddelelse. Fotos appen vil modtage en smart clutter-reduction software såvel som en ny redigeringsoplevelse, kombineret med en ny ”Fotos” fane. Lad os heller ikke glemme Dark Mode, som kommer med denne opdatering.

Andre forbedringer, som brugerne kan se frem til inkluderer et redesignet share sheet, 50 procent mindre app downloads, dobbelt så hurtig app opstartshastighed, Memoji stickers, Memoji Makeup, HomeKit Secure Video, HomeKit aktiverede routere, en ny ”Log ind med Apple” mulighed for, når du vil logge på tredjeparts tjenester, en nydesignet Apple Maps app og meget mere.

iPadOS 13

iPadOS blev også annonceret under WWDC og vil bringe Apples iPad serie meget tættere på at give brugerne en rigtig bærbar computer oplevelse. Brugere kan downloade den nye opdatering, når iPhone 11-eventet er forbi, med funktioner som flere vinduer, der er åbne pr. applikation, i split visning. iPadOS 13 understøtter også eksterne native diskdrev og SD-kort. Alt hvad du skal gøre er at tilslutte lageret og få adgang til filerne fra appen Filer, hvilket gør oplevelsen meget enklere.

Apples iCloud Drive understøtter nu mappedeling og ikke kun filer, så du vil ikke være begrænset. En ny ”desktop-class” browsingoplevelse kommer også til iPad med forbedret kompatibilitet til web apps lige fra Google Docs og WordPress. iPadOS 13 byder også Safari nye tastaturgenveje og en downloadadministrator. Andre funktioner inkluderer Apple Pencil latenstiden, der falder til 9 millisekunder fra 20 millisekunder. Der er også en ny kompakt layouttastaturtilstand til iPad med.

watchOS 6

For udvalgte Apple Watch modeller ankommer watchOS 6 senere i år, og detaljerne om udgivelsesdato frigives efter alt at dømme efter afslutningen af iPhone 11 eventet. Funktioner fra watchOS 6 vil omfatte nye ur-interfaces, såvel som nye førsteparts applikationer som Lommeregner, lydbøger, Stemmememoer og en dedikeret watchOS App store. Under WWDC blev det også annonceret, at der vil være en streaming-lyd-API tilgængelig for devs, der tillader apps som Spotify eller Overcast at streame over en LTE forbindelse, når brugerne er væk fra deres iPhone.

macOS Catalina

macOS Catalina eller macOS 10.15 blev også annonceret under Apples WWDC keynote, og efter iPhone 11-eventet vil iTunes appen længere være synlig. Det skyldes, at det bliver erstattet med nye apps, såsom musik, tv og podcasts. En anden funktion kaldet Sidecar vil også være tilgængelig, og det gør det muligt for iPad at blive brugt som en sekundær skærm til din Mac. Funktionen ”Find my” får en ændring, og den vil kombinere funktionen Find min iPhone og Find mine venner, kommer senere på Mac. Stemmestyring vil også være tilgængelig med macOS Catalina, med verbale kommandoer. Vigtigst af alt kommer Apples UIKit-framework til Mac og er officielt navngivet Project Catalyst. Dette giver udviklere mulighed for at porte iPad apps til macOS ved hjælp af en fleksibel overgangsproces.

tvOS 13

tvOS bør også få en frigivelsesdato efter iPhone 11 eventet. Funktioner i den nye opdatering inkluderer forhåndsvisninger, der kan afspilles med en fuldskærm på startskærmen. tvOS 13 vil også tilføje nye brugere med support til Xbox One og PlayStation 4 spilcontrollere, så brugerne kan spille spil på Apple TV. Brugere vil også være i stand til at nyde HDR screensavers, som blev gjort muligt takket være samarbejdet mellem Apple og BBC Natural History.

Så snart iPhone 11 eventet er i gang, sørger vi får at holde jer ajourført.Image credit:
Apple