Bekræftet: Ny iPhone 13 på trapperne

iPhone13
Den skulle være god nok nu - den amerikanske tech-gigant Apple har netop til et større presseevent offentliggjort, at man har en ny iPhone-serie på trapperne - til glæde for rigtig mange Apple-fans verden over, der trofast sværger til æble-logoet og dets ofte banebrydende produkter.

Denne gang lader ikke til at være nogen undtagelse. I hvert fald ikke når man kigger på features, teknologi og funktionalitet. Vil du blive klogere på, hvad der er i vente, kan du læse mere i denne artikel. iPhone 13 allerede nu hos flere danskere forhandlere, eller bliv klogere på den nyeste model her i artiklen. 

Ny skærmteknologi, hvor der ikke er sparet på noget

Det, rigtig mange holder øje med, når der lander en ny iPhone, er i høj grad skærmen, herunder både opløsning, størrelsen og den skærmteknologi, der anvendes. Tidligere har der været kæmpenyheder, når snakken har faldet på skærmen - alt lige fra en helt ny base-teknologi til størrelsen. I år ser vi ikke nogen af de kæmpestore, drastiske ændringer, men det betyder ikke, at der ikke er nyt på menuen. Den nye iPhone 13-serie kan blandt andet byde på et display, der er op til 28 % skarpere end tidligere, ligesom at udvalgte modeller får ProMotion med 10–120 Hz refresh rates, hvilket er en markant forbedring af brugeroplevelsen. 

Forbedret kamera, som skyder sprøde billeder

En anden af de absolut vigtigste features i en smartphone er selvfølgelig kameraet. Her er iPhone-familien kendt for at være med helt fremme i bussen, når det kommer til kvaliteten af billederne. Der har været en del rygter omkring kameraet, der efter sigende skulle have et lidt tykkere bump og mindre notch. Her skuffer Apple ligeledes ikke. Apple-fans kan med iPhone 13 se frem til et kamera, der får en ny ISP-teknologi og en kun 1,7 µm sensor, som sikrer kvalitetsbilleder. 


Ydermere er der igen lagt vægt på, at kameraet skal tilbyde den bedste oplevelse - det gør man blandt andet via features som Cinematic Mode og den nye A15 Bionic-processor, der gør det muligt at få endnu mere saft og kraft ud af kameraet. Det bliver muligt at optage op til 4K-kvalitet og 30 FPS med ProRes. Der er altså på alle måder lagt i kakkelovnen til sprøde billeder i tårnhøj kvalitet baseret på den fremmeste teknologi. 

Kraftigere batteri og processor

To af de ting, man som bruger nok lægger meget mærke til i det daglige, er smartphonens indmad i form af batteriet og enhedens processor. Begge dele er afgørende ift. brugeroplevelsen, og det er derfor to af de specs, rigtig mange spejder efter, når Apple offentliggør detaljer omkring nye modeller. Apple kunne til selve eventet blandt andet afsløre, at man i de nye modeller har fokuseret på at bygge et kraftigere batteri og en processor med mere power.


Det bliver spændende at følge, om Apple bliver i stand til at levere de nye smartphones efter tidsplanen. Jokeren er selvfølgelig COVID-19-pandemien, der for mange andre tech- og elektronikproducenter har voldet problemer, når det kommer til at skaffe mikrochips og en stabil produktion. Analytikere og eksperter forventer under alle omstændigheder, at iPhone 13 vil præstere væsentligt bedre rent salgsmæssigt end sin forgænger, hvorfor leveringsforholdene kan have stor betydning. 


Der er altså på alle måder lagt i kakkelovnen til nogle velkomne nye familiemedlemmer, herunder både iPhone 13, Mini, Max og Pro - der er noget for enhver smag og pris. Med hensyn til levering til butikkerne er meldingen, at dette formentlig bliver i slutningen af efteråret, hvis alt går vel. Du kan allerede nu forudbestille iPhone 13 og se de forskellige priser hos en række forhandlere og butikker.