Chrome får overhaling for bedre fanehåndtering

Google_Chrome_icon_2011.svg_-960x960
Mens Google Chrome stadig er blandt de bedste på browsermarkedet, er browseren lidt bagud på et par nøgleområder, og fanehåndtering (tabs) og organisering er blandt punkterne vi kunne se forbedring på.


Med opdateringer, der er programsat til Chrome senere på året, og som er designet til at introducere mere intuitiv fanehåndtering og gruppering, vil Google endelig kunne bokse med konkurrenter som Firerfox og Opera.

Google annoncerede, at Chrome vil modtage nogle længe eftertragtet forbedringer af faneblade senere i efteråret, såvel som flere tilpasningsmuligheder og en forbedret adresselinje.

ChromeSocial_GroupTab_V03.gif

I de kommende uger bør Android brugere blive introduceret til et nyt layout i gitter-stil, en funktion, som iOS-brugere allerede nyder godt af. Det nye gitterlayout bør gøre det lettere at vælge faner samt tilbyde miniatureeksempel på fanen. Desuden vil brugere være i stand til at gruppere faner ved at trække og slippe dem oven på hinanden.

Copy_of_ChromeSocial_HoverTab_V02.gif

På desktops får Chrome et renere layout til faner med forbedrede forhåndsvisninger. Ved at holde musemarkøren over en fane, vil brugerne se både side-URL'en og et eksempel på siden. Derudover vil brugere være i stand til at sende faner til en anden enhed, forudsat at du er logget ind og har synkronisering aktiveret.

Copy_of_ChromeSocial_Self_Sharing_V03.gif

Chrome får også en raffineret adresselinje i både Android og desktopversionen. Den nye adresselinje kommer med en automatisk udfyldningsfunktion, der tilpasser sig i realtid, afhængigt af hvad der indtastes.

Copy_of_ChromeSocial_RichEntities_V02.gif

Foruden ændringerne af faner og adresselinjen får Chrome flere muligheder for farver og temaer. Der vil være flere nye forudindstillinger at vælge imellem såvel som indstillinger for fanebladet, værktøjslinjen og mere.


Læs mere om Google Chrome opdaterigen