Din smartphone afslører, om du er beruset

smartphonen kan påvise om du er beruset
I løbet af de sidste par år er smartphones blevet en alt-i-en-pakke med forskellige sensorer og processorer. Som et resultat heraf opfinder forskere konstant med nye måder at bruge disse sensorer til forskellige formål. Tidligere har vi set forskere inddrage smartphones til at overvåge brugernes mentale sundhed. Nu har en nylig undersøgelse vist, at smartphones kan informerer dig om, når du er beruset ved hjælp af en allerede eksisterende sensor.

Ifølge undersøgelsen fra forskerne fra Stanford University og University of Pittsburg, kan en smartphone ved hjælp af telefonens accelerometer tracke om ejeren af telefonen er beruset eller ej. 

Forskerne mener at have et proof-of-concept, eftersom de udførte et eksperiment med 22 deltagere. Og smartphonen var rent faktisk i stand til at registrere en beruset person med 92% nøjagtighed.

Tidligere undersøgelser vist, at et tegn på indtagelse af rusmidler ofte resulterer i påvirkning af vores gangart. Så forskerne brugte dette udgangspunkt koblet sammen med det indbyggede accelerometer (brugt til at registrere trin), hvor de kunne spore individets bevægelse. Hvis personen går lige, registreres de som værende ædru. Hvis personen har en svingende gang eller venstre og højre justeret bevægelse, mens de går, registreres de som beruset.

Som en del af eksperimentet, som forskerne udførte på 22 deltagere, spændte de telefonen til ryggen af testpersonen for at måle deres bevægelse. 

For at sikre, at deres system fungerer uden for et kontrolleret miljø, fortæller den ledende forsker, Brian Suffoletto, at de testede deres system på en bar eller et overfyldt sted med smartphones placeret i deltagernes hænder eller lommer.

Så i den nærmeste fremtid kan smartphones muligvis forhindre brugere i at køre deres biler, mens de er beruset. Som er

Så i den nærmeste fremtid kan smartphones muligvis bruger som et værktøj til at forhindre brugere i at køre deres biler, mens de er beruset.

Som et resultat vil det forbedre trafiksikkerheden drastisk såvel som øge brugernes sikkerhed.