En smartphone til pandemien

huawei-honor-play-4-pro-ir-temperatur
Huawei tilføjer en infrarød temperatur sensor til deres Honor Play 4 Pro smartphone. Det er vist meget sigende for udfordringerne der plager verden i 2020, når den slags begynder at være en smartphone feature.


Selv om de fleste smartphones allerede er en kombination af mange funktioner har Huawei, med deres Honor Play 4 Pro, alligevel fundet en ny feature at tilføje. Man kan måske sige, at det er en meget passende 2020 feature, nu hvor vi stadig befinder os i en verdensomspændende pandemi. 

I en video, der er blevet lagt på det kinesiske sociale medie Weibo, demonstrerer Huawei den nye feature. Den infrarøde temperaturføler er placeret på bagsiden af telefonen sammen med kameraerne. 

homor-play-4-pro-huawei.jpg

Føleren kan for eksempel placeres på panden af en person, og man kan så igennem en app få en temperaturmåling. Selv om temperaturmålinger ikke er en garanteret måde at screene for COVID-19, så er feber alligevel en af symptomerne. 

Temperaturscreeninger der bredt anvendte i blandt andet Kina i kampen imod COVID-19

Ifølge Huawei kan føleren måle temperaturer mellem -20°C og 100°C. En infrarød føler er ikke lige så præcis som et termisk kamera, og ingen af metoderne giver en nøjagtig indikation af en persons indre temperatur, som er afgørende i forhold til feber.

huawei-honor-play-4-pro.png

Metoden kan dog måske give en indikation om feber, omend noget upræcis. En infrarød sensor er dog en betydeligt billigere løsning end et termisk kamera og er en del, som allerede er en del af mange smartphones, i forhold til ansigtsgenkendelse eller forskellige kamerafunktioner.

Honor Play 4 Pro lanceres umiddelbart kun i Kina, da den amerikanske handelsblokade af Huawei betyder, at telefonen ikke har adgang til den fulde Android oplevelse.