Fremtidens batterier til smartphones meldes klar

tweak_dk_oneplus_6t_04
Nye informationer omtaler grafenbatterier til smartphones, er klar til masseproduktion?


Et område af smartphones, hvor vi ikke har set nogen betydelig udvikling, er batteriet. Af en eller anden grund har cellerne, der bruges i mobiltelefoner, stort set været de samme i mange år nu. I øjeblikket bruger producenterne lithium-ion-batterier, hvilket basalt set også er en begrænsning. Heldigvis er nyere løsninger i horisonten. Et Los Angeles-baseret firma har udviklet grafenbatterier til smartphones, der næsten er klar til kommercialisering og masseproduktion. 

Grafenbatterierne til smartphones produceret af Real Graphene-firmaet inddrager stadig lithium og tilføjer et grafenark for at opnå flere fordele end hidtil. Graphene er en god leder af varme og elektricitet og genererer mindre varme i processen. Virksomheden hævder, at det med denne nye teknologi, kun vil tage 20 minutter at oplade en 3000mAh celle med en 60 watt oplader i modsætning til 90 minutter, hvilket er den gennemsnitlige opladningstid på nuværende tidspunkt.

Desuden kan de fleste nuværende batterier kun håndtere mellem 300 og 500 opladningscyklusser, men grafenbatterier kan håndtere omkring 1500 cycles. Så groft kogt ned, går vi potentielt en fremtid i møde, hvor vi ser frem mod hurtigere opladningstid, mindre varme og bedre levetid.

Hvad angår, hvornår vi kan forvente at se grafenbatterier til smartphones, så skulle firmaet allerede være i tale med producenter med en understøttende teknologi, hvor også områder som powerbanks skulle kunne drage fordel af grafenbatterier.

Graphene er et dyrt materiale, og selvom omkostningerne er faldet i årenes løb, vil det, der er lavet af Real Graphene, stadig koste 30 procent mere end de nuværende lithiumbatterier, og dette vil uden tvivl også øge prisen på smartphones, hvor grafenbatterier er med i løsningen. 

Imidlertid har forbrugere måske ikke noget en eventuel prisstigning, fordi brugen af grafenbatterier også vil gøre det muligt for dem at holde på deres enheder i længere tid. Den generelle forventning er, at det stadig vil vare et år, før virksomheden får tilstrækkelige ordrer til at forbedre produktionen, og dermed igangsætte en konkret masseproduktion, som burde reducere prisen for slutbrugeren. 

Læs mere om Graphne batterier


Source & Image credit:

Pocket-Lint