Google frigiver 5 nye Android opdateringer

android google opdatering 11
Forud for lanceringen af Android 11, har Google påbegyndt udrulningen af fem nye Android opgraderinger. Dermed behøver vi ikke vente til Android 11 for at få adgang til nogle spændende nye funktioner til det mobile operativsystem.

I dag er Google begyndt udrulningen af Bedtime mode (tidligere kendt som Wind Down, to nye værktøjer til beredskab og opdateringer til Lookout samt Android Auto til alle Android brugere - så længe de kører en rimelig ajourført version af softwaren.

Disse tilføjelser er en del af et større push fra Google til at forbedre sit mobile OS i tiden op til Android 11 lanceres. Den første vigtige tilføjelse af Note, Bedtime, har været tilgængelig på Pixel enheder i et stykke tid, men i dag er den tilgængelig for alle enheder, der kører Android 6.0 eller nyere.

Bedtime sigter mod at hjælpe dig med at opretholde en konsekvent søvnmønster.

Dette opnås ifølge Google ved valgfrit at tracke din skærmtid om natten, afspille "beroligende lyde" for forsigtigt at opfordre dig til at sove og vågne op om morgenen med "Sunrise Alarm." Hvis Bedtime lyder tillokkende, kan den tændes og planlægges via Clock-appen.

Android Auto modtager også forbedringer, takket være en fornyet kalender-app og en opdateret indstillingsmenu. Disse ændringer giver dig et "quick look into your daily schedule" og administrerer dine Android Auto præferencer direkte på skærmen i bilens infotainmentsystem. Opdateringerne forventes at komme i løbet af den næste måned.

Source: Google

To mindre, men ikke desto mindre vigtige funktioner, der snart kommer, inkluderer Androids nye Emergency Location Service og Earthquake Alerts System. Førstnævnte er i stand til at dele din enheds sprogindstilling med deltagende nødoperatører for at hjælpe dig med at komme i kontakt med nogen, du kan forstå, og sidstnævnte gør det muligt for Android smartphones at registrere jordskælv hurtigt og præcist. Knap så relevant i Danmark.

Source: Google

Endelig er Lookout, Googles computervisions-app, der hjælper blinde og svagtseende brugere med at udføre visse opgaver mere effektivt. Når du downloader opdateringen fra Google Play Store, kan du bruge Lookout til at scanne lange dokumenter og konvertere dem til "læsbar tekst", identificere produkter baseret på deres labels med videre.

For mere information om tilgængeligheden af disse funktioner, tjek Googles officielle annonceringsblog herSource & Image credit:

Google