Google har lanceret Android 10 Go

2019-09-26-image
Entry-level smartphones får nu glæde af Android 10 Go. Med krypteringssupport og 10 procent hurtigere app opstartstider sammenlignet med Android 9 Go, tyder fremtiden lys for entry-level telefoner.


Over en milliard Android-brugere har smartphones på entry-level niveauet, som Google nu giver en tilpasset letvægtsoplevelse i form af Android Go. En ny hurtigere og sikker version af OS kaldet Android 10 Go-udgave er nu tilgængelig for download.

For enheder med 1,5 GB RAM eller mindre betyder den nye Android 10 Go udgave meget. Google har optimeret hastigheden og sikkerheden i det light version af deres operativsystem, som Google fortæller, kan findes på 80 procent af Android telefoner på dagens marked.

Android 10 Go lover hurtigere app-skifte med mere effektiv hukommelsesstyring samt 10 procent hurtigere app opstartstider sammenlignet med den tidligere version af OS’et. Google har også tilføjet Adiantum-krypteringsunderstøttelse, der blev udviklet under hensyntagen til ydeevne begrænsninger, der netop er at finde på entry-level mobil hardware.

"Adiantum is built to run efficiently without specialized hardware, meaning all Go edition users will have the same level of data security as any Android device, without compromising performance. This will make the next generation of devices more secure than their predecessors, and allow the next billion people coming online for the first time to do so safely"

En ny "read-out-loud" features i Google Go-appen AI kommet til. Denne konverterer tekst til lytte format. Tilsvarende fungerer ”Lens” funktionen ved appen ved at læse og oversætte ting, der fanges af telefonens kamera.

2019-09-26-image-3.png

Google Fotos Galleri Go, er en anden letvægts (10MB) app, der bruger machine learning på enheden til at søge og organisere fotos, mens andre populære apps som Uber, Facebook Messenger, Twitter og Spotify er blevet redesignet til platformen.

Google omtaler selv, at producentens support til platformen er bedre end nogensinde. Siden Google Go's start for halvandet år siden er der produceret over 1.600 Android Go enheder af mere end 500 producenter, der efterfølgende er frigivet i over 180 lande.

Med startpriser så lave som $ 27 for Go enheder i nogle lande, sørger Google for, at den har en enhed til alle og enhver, der ønsker at komme online uden at skulle betale en boksen for at komme med på toget.