Google Pixel 5: Alt du behøver vide

Pixel 5 Google
Google Pixel 5 er officiel, og alle de spændende detaljer er endelig fremme i rampelyset. Den nyeste flagskibstelefon fra producenten af Android, blev præsenteret på virksomhedens Launch Night In livestream-begivenhed.

Google afslørede den nye Pixel 5 sammen med Google Pixel 4a 5G, Google Nest Audio og Chromecast med Google TV.

Pixel 5 er en underlig størrelse, der på nogle måder er en opgradering på Pixel 4, men på andre måder en nedgradering.

Nedenfor fokuserer vi kun på den nye telefon og holder fokus på nogle af de frigivne nøglefunktioner, vi kender til Google Pixel 5, herunder hvor meget den koster, hvordan den ser ud og hvilke specifikationer du kan forvente for dine penge.Google Pixel 5 udgivelsesdato og pris

Google Pixel 5 koster $ 699 / £ 599 / AU $ 999 (annonceret ved præsentationen). Google har bekræftet, at telefonen kommer til USA, Storbritannien og Australien, og du kan forudbestille den nu direkte fra Googles webbutik. Det er tvivlsomt om den rammer Danmark på nuværende tidspunkt, men vores kilde forklarer, at der kun er spinkle håb.

YT-4K-App-TV-body.jpgImage credit: Google

Google Pixel 5 vil være tilgængelig i USA, Storbritannien og Australien den 15. oktober. En række detailhandlere på alle disse tre markeder har allerede bekræftet.

Google Pixel 5 design og skærm

Google Pixel 5-designet er det, du ser ovenfor. Telefonen kommer i to farvevarianter med ulige navne: Sorta Sage (en grønlig farve) og Just Black (sort). Telefonens krop er lavet af aluminium, hvilket er et bemærkelsesværdigt valg, da de fleste telefoner har glas- eller plastikbagside.

google pixel telefon 5.JPGImage credit: Google

Hovedårsagen til, at metal sjældent bruges, er at du ikke kan bruge trådløs opladning gennem metal, men Pixel 5 har stadig den funktion, fordi - som afsløret af Daniel Bader fra Android Central - der er et lille hul oven på den trådløse opladningsspole, som er dækket af en harpiks og malet over for at matche aluminiummet.

Telefonen er IPX8 vandtæt, hvilket betyder at du er i stand til at nedsænke telefonen i vand i op til en halv time. Telefonen vejer 151 gram, og den har dimensioner lydende på 144,7 x 70,4 x 8 mm.

Pixel 5 leveres med en 6-tommer Full HD-skærm med en opløsning på 1080 x 2340, hvilket er 432 pixels per tomme. Der er tale om et såkaldt always-on display, og det er et OLED-panel.

Google har inkluderet 90Hz teknologi, så skærmens opdateringshastighed vil være hurtigere end mange andre enheder med en mere flydende oplevelse og overgange.

Der er en USB-C-port i bunden af telefonen, men der er intet 3,5 mm hovedtelefonstik bygget ind. Telefonen leveres også med stereohøjttalere, men der er ikke noget 3,5 mm jackstik inkluderet i kassen.

I modsætning til Pixel 4 leveres Pixel 5 med en fingeraftryksscanner. Denne finder vi på bagsiden af telefonen, og virksomheden har droppet sin 3D Face Unlock-teknologi, der var anbragt i den øverste kant på sidste års telefon.

Det har gjort det muligt for Google at trimme rammen øverst på telefonen, men det betyder også, at virksomheden også har droppet sin Soli gesture-teknologi, så denne må du kigge i vejviseren efter på Pixel 5.

Google Pixel 5 kamera

Kameraet er, hvor vi finder nogle få ændringer til Google Pixel 5. Den har en 12,2MP dual-pixel shooter med 1,4μm pixelbredde, og Google Pixel 5 har også en 16MP ultra-wide shooter.

vaS45kzfzcLv9KJ3nTTUPV-1920-80.png

Det erstatter telefoto-funktionen på sidste års telefon.

Virksomhedens imponerende night-vision og portræt-mode vender tilbage på Pixel 5.

Det er værd at bemærke, at den nye Google Pixel 4a 5G ser ud til at have nøjagtigt den samme kameraopsætning.

På forsiden af telefonen finder du et 8MP selfie-kamera. Det ser ud til at ligne tidligere telefoner fra Google.

Google Pixel 5 specs og performance

I modsætning til tidligere Pixel-flagskibe har Pixel 5 ikke valgt at inddrage nyeste chipset på markedet. I stedet har virksomheden valgt en Qualcomm Snapdragon 765G-processor, som ikke vil være så kraftig som chipsets i telefoner som OnePlus 8 Pro eller Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Der er 8 GB RAM i telefonen og 128 GB lagerplads. Der er ingen microSD-understøttelse, og Google har endnu ikke annonceret andre lagervarianter til Pixel 5, så du er begrænset til 128 GB.

telefon google pixel 5.JPG

Der er et 4.080mAh batteri inde i telefonen, og virksomheden har også inkluderet trådløs opladning. Der er også en omvendt opladningsfunktion kaldet Battery Share, så du kan bruge din Pixel 5 til at oplade understøttede enheder.

Google Pixel 5 understøtter 18W Fast charge, og den korrekte oplader er inkluderet til understøttelse af dette, så du kan nå disse hastigheder, er inkluderet i kassen.

Google hævder, at telefonen holder en hel dag på en enkelt opladning. Google Pixel 4s batterilevetid var ikke imponerende, så vi håber, at Google har forbedret tingene her.

Du får også 5G-forbindelse på Pixel 5, hvis du vel og mærke bor i et område med understøttelsen og har det rette abonnement.

Google Pixel 5 kører Android 11 ud af kassen, som er virksomhedens seneste version af dets operativsystem.

Der er også forbedringer af Googles egne apps, som du kan få på Pixel. For eksempel giver Recorder-appen - det er den, der optager stemmebeskeder og transskriberer dem automatisk - dig nu til at redigere lyd.