Huawei vokser på trods af forbud

getty-huawei-800x534
På trods af modvind på nogen fronter og et eksportforbud fra Trumps administration, så går det stadig godt for Huawei.


De to market research firmaer Canalys og Counterpoint Research har offentliggjort deres årlige rapport for markedsandele på Smartphone markedet i 2019. 

Begge firmaer har Huawei som den producent der har rykket mest i 2019, med en årlig væskt på 16-17%. Det betyder, at Huawei i 2019 landede som verdens anden største producent af smartphones, kun overhalet af Samsung og altså en god del foran Apple. 

Huawei sætter sig på omkring 17% af markedet, og sendte i 2019 240,6 millioner enheder ud på markedet. 

16-1.jpg

På trods af de gode tal for Huawei, så er der dog stadig usikkerhed om deres plads på markedet. Huawei er stadig underlagt et eksportforbud fra den amerikanske Trump administration, hvilket er en betydelig hæmsko for deres handel uden for det kinesiske marked. 

Forbuddet betyder at ingen amerikanske virksomheder på handle med Huawei. På hardware siden har Huawei forudset den udfordring, og har arbejdet målrettet på at skære amerikanske komponenter ud af deres produktion. 

huawei_google_forbud

Det er dog på software siden de skaber de største problemer, da forbuddet betyder at nye Huawei Smartphones ikke har adgang til Googles tjenester. Det vil sige ingen Gmail, Maps eller Google Play Store, hvilket begrænser mulighederne meget uden for Kina. 

huawei_p30_pro_front_rear_aurora.jpg

Heldigvis for Huawei er deres ubetinget største marked stadig Kina, og det er her størstedelen af deres handel ligger. Her er Google ikke en del af deres produkter, hvor de i stedet for har deres egen software alternativer igennem deres Huawei AppGallery. 

huawei-på-goto-3.jpg

Huawei har dog også arbejdet hårdt på at udbrede deres eget økosystem uden for Kina, og har lovet at sætte ikke mindre end 1,5 milliarder dollars af til investeringer i netop det, for at lokke tredjeparts app udviklere til. Det kommer til at være en vigtig del af kampen, hvis Huawei skal have nogen succes med at sælge deres smartphones uden for Kina, uden adgang til Googles tjenester. 

Hvis man kigger på Huaweis salgstal, efter at det amerikanske eksportforbud trådte ind, kan man se et fald på 7% i forhold til kvartalet før uden et forbud. 

DSCF5692.0.jpg

Selv om Huawei nok skal klare sig baseret på deres stærke position på det kinesiske marked, så kan faldet dog godt vise lidt om hvad Huawei kan forvente sig af fremtiden, hvis ikke stridighederne med USA bliver løst. 

Det amerikanske forbud er blevet forlænget af flere omgang og den næste deadline er d. 17. februar.