Huaweis handelsforbud ophæves snart?

huawei_mate_20_pro_hardware_tweak_dk
Som mange af jer måske har hørt, er Huawei blevet forbudt at gøre forretninger med virksomheder i USA. For et par måneder siden meddelte den amerikanske regering imidlertid, at de ville tilpasse de hårde sanktioner, og selvom Huawei fortsat vil forblive på regeringens blackliste, får de nu tilbudt undtagelser.


Ifølge et interview med Bloomberg afslørede Commerce Secretary Wilbur Ross, at disse undtagelser ville blive tildelt "meget snart" – gældende for både Huawei og andre virksomheder, som er end i bad strandings med den amerikanske regering.

Indtil videre er ca. 260 undtagelser blevet anvendt, hvilket ifølge Ross var mere end de forventede. Han advarede dog også om, at selvom der ville blive givet nogle undtagelser, vil ikke alle få grønt lys til at indgå aftaler i USA. Det er uklart, hvem der måske har ansøgt om disse undtagelser, men antagelig kunne nogle af de større tech-firmaer som Google være en af dem, især i betragtning af det nære forhold, de har især på smartphone-fronten.

Det er også en særlig vigtig meddelse for Huawei, fordi det effektivt ville give virksomheden mulighed for at sende deres telefoner med Google Play Services ind på markedet igen. I øjeblikket er Huawei Mate 30 og Mate 30 Pro de første Huawei-smartphones, der ikke sendes ud med dette, men hvis undtagelsen gives, kan den være vejen tilbage for Huawei.Kilde & Image credit:

Engadget, Huawei