iOS 13 og iPadOS release dato frigivet

iOS_13_release_date
Apple har netop offentliggjort datoen for den officielle lancering af iOS 13 og iPadOS. Her ser vi lidt nærmere på nogle af de nye features.


iOS 13 og iPadOS bliver udgivet på to forskellige tidspunkter. Allerede den 19. september bliver iOS 13 udrullet, imens iPadOS må vente til den 30. september.

Opdateringen til iOS 13 byder på features til mange af de indbyggede apps, såsom Apple Maps, Fotos og Påmindelser. Apple er desuden også hoppet med på ”Dark Mode” bølgen, hvor iOS 13 og iPadOS få en komplet dark mode.

Hvis man sværger til Apple Maps, er der sket en større overhaling med hensyn til app’en. Eksempelvis er interfacet blevet re-designet, så der nu er mere plads til data og en række med ens favorit-steder. Ydermere er der nu også indbagt en real-time oversigt over offentlig transport, samt en Google Street View-lignende feature, hvilket måske også var på tide.

Deruodver, er der er også et nyt ”QuickPath” keyboard med en swipe-feature på banen, en ny Find My app, som er en sammensmeltning af Find My iPhone og Find My Friends.

iOS 13.1 lander den 30 september, og bringer en håndfuld ekstra features, som egentlig skulle have været med i iOS 13 fra start.

Spil-elskere vil sikkert også blive glade, ved at høre at iOS 13 nu officielt understøtter Xbox One- og PS4 controllere, hvilket også har været en efterspurgt feature.


Kort sagt, er datoen for iOS 13 udgivelsen d. 19 september, imens vi må vente lidt længere på iPadOS – altså d. 30 september.
Billede og kilder: Apple, The Verge