iOS 13.5.1 frigivet med fokus på sikkerhed

iphone-iphone-8-plus-thumbnail
Apple har frigivet en sikkerhedsfokuseret iOS 13.5.1 opdatering. iOS 13.5.1 fylder end 80 MB (afhængigt af din iPhone), og vil blandt andet blokerer for et af de mere kraftfulde jailbreaking-værktøjer, der er frigivet for nylig. Virksomheden har også frigivet opdateringer til watchOS, iPadOS, HomePod og Apple TV.

Unc0vers jailbreaking-værktøj kom ud for mindre end to uger siden, hvor det vigtigste højdepunkt var dens evne til at køre på Apples daværende iOS 13.5. Cupertino har imidlertid en målrettet indsats for netop at stopper brugen af dette tool.

Under Indstillinger bemærker Apple kort, at "iOS 13.5.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere", mens deres supportside angiver, at programrettelsen adresserer Unc0ver-sårbarheden og er beregnet til at forhindre apps i at udføre vilkårlig kode med kernel privilegier.

ios 13.5.1 apple sikkerheds jailbreak.jpg

Selvom jailbreaking stadig forbliver en niche, er værktøjer, der muliggør det, normalt tegn på sårbarheder i Apples operativsystemer, og som er kendt af dem uden for virksomheden. Det rygtes, at Unc0ver er i stand til at jailbreake alle iOS-versioner (11 og fremefter), og Apples hurtige reaktion på at blokere dette værktøj i den seneste softwareopdatering, er frigivet imens et stort flertal (93%) af iPhones i øjeblikket kører iOS 13 eller iOS 12.

Denne patch synes imidlertid også at adresserer problemer, som nogle brugere har været ramt af efter iOS 13.5 opdateringen. De fleste klager er gået på øget batteriafladning, iPads sidder fast i reboot-loops, og problemer med medieafspilning af MP4 / MPEG-4 filer.

Berørte brugere har uden tvivl ventet på dagens opdatering til at løse disse problemer, men det ser ud til, at de bliver nødt til at væbne sig med tålmodig et par dage eller uger endnu indtil Apple frigiver en anden patch til disse problemer.

Læs flere Smartphone artikler


Source & Image credit:

Wired