iPhone 12 leak afslører ny Apple feature

kilde pixabay
En ny rapport omtaler, at mindst en af de kommende iPhone 12-modeller vil få en fingeraftrykssensor under skærm i år.


Integrationen af fingeraftryksscanneren under skærmen, vil komme ved hjælp af ultralydsteknologi, som kan komplementere Face ID til at låse enheden op. Dette ville give Apple et nyt våben mod den kommende Samsung Galaxy Note 20.

Vi har set rygter både for og imod Touch ID under skærmen frem til iPhone 12-lanceringen i efteråret, men denne rapport fra Economic Daily News omtaler, at Qualcomm, touchpanel producent GIS og OLED-displayproducent BOE samarbejder om indførelsen af ultralydsteknologien til fingeraftryksscanneren på iPhone 12. 

Tilføjelsen af en fingeraftrykssensor under skærmen ville helt sikkert bydes velkommen, da Face ID har problemer med at genkende ansigter, når du bruger en maske. Og det er meget sandsynligt, at folk kommer til at bære masker offentligt langt ind i efteråret, hvis ikke længere frem.

Economic Daily News rapporten (først opdaget af MacRumors) indikerer, at nye funktioner som fingeraftryksgenkendelse under skærmen “will prompt a new wave of buying momentum” Det omtales ligeledes også, at Qualcomm og GIS er de vigtigste leverandører til Samsung Galaxy S20 serien, og at hvis “Apple wants to catch up”, er er stor sandsynlighed for, at de vil samarbejde med disse to virksomheder.

Apple arbejder allerede med Qualcomm på 5G modemmet til iPhone 12, så det er ikke urimeligt at tro, at de to virksomheder samarbejder om en anden funktion til flagskibstelefonen.

I sidste uge udtalte Bloombergs Mark Gurman, at man ikke skulle forvente en fingeraftryksteknologi under skærmen, vil komme til iPhone 12 i år. Men et rygte fra en betroet ”leaker” på Twitter gik i en helt andet retning, og at Apple ville bringe en fingeraftrykslæser ind under skærmen til iPad Air senere på året. Så der er modstridende synspunkter på, hvornår Apple vil anvende denne teknik, og til hvilke enheder.

IPad Pro 2020 er den første enhed i Apples serie, der indeholder en LiDAR-sensor, som dramatisk forbedrer ydelsen i iPhone augmented reality-applikationer. Og den samme sensor forventes at finde vejen til iPhone 12 - eller i det mindste iPhone 12 Pro-modellerne.

Samlet set peger rygterne om iPhone 12 på fire modeller i Apples lineup, herunder en 5,4 tommer og 6,1 tommer iPhone 12 og en 6,1 tommer og 6,7 tommer iPhone 12 Pro. Alle fire forventes at have 5G-teknologi og Apples nye A14 Bionic-chip ombord, men kun iPhone 12 Pro enhederne vil sandsynligvis fortsætte med at tilbyde teleobjektiver og få den nye LiDAR-sensor.


Image credit:

Pixabay