Joy-Con Droid frigivet til smartphones

joy cons
Joy-Con Droid forvandler din telefon til en Nintendo Switch controller.


De fleste af os har svært ved at affinde med at opholde os isoleret fra andre mennesker. Under den igangværende corunavirus-pandemi, er dette beklageligt et scenarie mange af os skal acceptere. Men som hovedparten af os med nuværende fast base i hjemmet, prøver de af os at få det bedste ud af situationen. At koble din switch op til dit TV og udfordre familien til et par runder med Mario Kart 8 kan være en sjov måde at afhjælpe noget af den stress, der er forbundet med at være låst fast i hjemmet, og her kommer Joy-Con Droid ind som en kærkommen ven.

Appudvikler DeepBlue Labs fundet en måde at forvandle din Android-telefon til en alternativ Nintendo Joy-Con eller Switch Pro Controller, komplet med bevægelseskontrol ved hjælp af telefonens accelerometre.

Joy-Con Droid er en app tilgængelig i Google Play-butikken, der opretter forbindelse til switch via Bluetooth og omdanner telefonens skærm til en controller. Softwaren bruger Bluetooth Human Interface Device-profilen, så enheden skal køre Android 9 Pie eller nyere for at samarbejde. Der er dog et par andre advarsler, som du også skal huske på.

For det første er appen i ”Public Alpha” stadiet, så der er sandsynligvis mange bugs på menuen. Gizmodo har spottet en fejl, der får enheden til at miste kontakten, når skifter til Switch Home skærmen for at skifte spil. Det kræver du forbinder igen og efterfølgende konfiguration løbes gennem. Nogle brugere har haft held med at mindske dette problem ved fysisk at forbinde deres telefoner til switch med et USB-C til USB-C kabel

Bevægelseskontrollerne kan også opleves som værende for følsomme, men den største ulempe er sandsynligvis manglen på taktile knapper. Hvis du nogensinde har spillet et mobilspil ved hjælp af kontrol på skærmen, ved du allerede, at det ikke er ideelt. 

DeepBlue har kommenteret i flere forums omkring, at de rent faktisk har en final version klar til markedet, som fjerner de umildbare problemer, som flere brugere melder ind om. 

Du kan læse mere om Joy-Con Droid her


Source & Image credit:

DeepBlue Labs