Microsoft integrerer stemmeassistent i Outlook

outlook stemmestyringsfunktion front
Gmail har vundet indpas hos mange, når det kommer til personlig e-mail, men Outlook er stadig en af de bedste muligheder for arbejdspladser. Microsoft har arbejdet på måder til at øge mobiladoptionen, og i dag annoncerede virksomheden flere nye funktioner, der skulle få flere brugere til at afprøve Outlook på deres telefoner. Blandt de nye tiltag finder vi integration af stemmeassistent i Outlook.

Selvom Cortana-appen er sendt på pension, betyder det ikke, at Microsoft opgiver stemmeinteraktioner. Vi så de første indikationer af Cortanas ankomst til Outlook sidst på året, og nu er Outlook-mobilappen på vej till at få en række nye stemmekommandoer til blandt andet at sende meddelelser, planlægge begivenheder og oprette forbindelse til kolleger.

OutlookVoiceCommands.gifSource: Microsoft

Outlook-brugere på desktops og på nettet opfordres til at "udvide Outlook-oplevelsen" til deres mobile enheder ved at sende en tekstbesked til deres telefon med et link til appen. Når det er downloadet, kan Microsoft brugerne blot at scanne en QR-kode på nettet for sikkert at logge ind på mobilen.

Sammen med forenklet login vil Outlook implementere en række nye muligheder i løbet af de næste par uger. Foreslåede svar vil liste relevante forslag til planlægning af møder på tilgængelige tidspunkter baseret på Outlooks kalender.

Vejrudsigter kan ses i forskellige kalendervisninger for at give mere information om, hvordan man forbereder sig på dagen, og emoji-reaktioner kommer tidligt næste år.

Outlook bliver langsomt hjemsted for flere og flere funktioner. I februar fik Outlook annoteringsmulighed for fotos og scannede dokumenter.

Selvom nye tiltag oftest er velkomne, kan jeg ikke lade være med at føle, at Microsoft forsøger at proppe en masse forskellige funktioner i et allerede velfungerende system.


Læste du også: Sådan gøres Gmail til standard mail-app på iOS 14