Motorola Razr er tilbage!

motorola-razr-fold
Efter en del rygter blev det i går aftes amerikansk tid afsløret, at Motorola er tilbage med deres Razr telefon i en ny og opdateret version.


Motorola Razr er en af de meste solgte telefoner nogensinde, og der har længe været snakket om en ny version. I går løftede Motorola så sløret for den nye og opdaterede Razr smartphone, som naturligvis er foldbar. 

På stort set alle områder ligner det den klassiske telefon som vi kender den. Den største forskel er, at der nu ikke længere er fysiske taster, men i stedet for en foldbar skærm. 


Det er den første foldbare smartphone, der foldes over en vandret fold i stedet for en lodret, som vi har set fra for eksembel Samsung. 

Producentens indgangsvinkel til en foldbar smartphone er altså lidt anderledes end andre producenter i dette segment. I stedet for at have fokus på at kunne foldes ud til en større skærm, så foldes Razr i stedet sammen til en mindre telefon.

På ydersiden har man en 2,7” QuickView skærm, og folder man den ud, får man en 6,2” FlexView skærm med en opløsning på 2142x876 i et 21:9 aspect ratio. Så den primære skærm er altså på størrelse med en almindelig skærm på en smartphone. 

motorola-razr-fold-front-display.png

Motorola har brugt fire års udvikling på den nye Razr, og giver et interessant bud på foldbar teknologi, for dem som måske ikke er sprunget på trenden med større og større skærme. Med den nye Razr er der mulighed for at gå i den modsatte retning. 

Den lille og meget flade størrelse sammen med en stor skærm, har dog også et par ulemper. Der er begrænset plads til batteriet, som på den nye Razr “kun” er et 2510 mAh batteri. Det er sat sammen med en Snapdragon 710 SoC og seks GB RAM. 

Selve hardwarespecifikationerne er altså ikke noget, der kommer til at udfordre andre flagskib telefoner på markedet. 

En stor del af det appeal der kan være i den nye Motorola Razr ligger for mange i den nostalgi, der kan være forbundet med den ikoniske telefon, der for mange var den første specielle telefon på markedet, da Razr V3 kom ud i 2004. 

motorola-razr-fold-sammen.png

Nostalgien kommer dog med en høj pris på 1500 dollars. Det er endnu ikke blevet meldt ud om telefonen lander på det danske marked, men hvis den gør, så kommer den uden tvivl ind med en pris på den tunge side af 10.000 kroner.

Det vil mange måske synes er meget for en telefon, som specifikationsmæssigt placerer sig i mellemsegmentet, men kræver en betaling der ligger i flagsskibs-segmentet... 

Den nye Motorola Razr lander på det amerikanske marked til januar.