OLED iPhones: 30% bedre batteritid med Dark Mode

17468693762_8b792bb277_b
En ny automatiseret batteritidstest har vist, at Dark Mode i iOS 13 kan give cirka 30% mere batterilevetid end Light Mode på iPhones med OLED-skærme.


Testen blev udført ved hjælp af apps, der understøtter iOS 13's oprindelige Dark Mode, samt Googles apps, som ikke understøtter et rent sort tema, men et mørkegrå.

Apple introducerede Dark Mode til iPhone, iPad og iPod touch med iOS 13. Funktionen giver brugerne mulighed for at skifte styresystemtema samt understøttede tredjepartsapps, der bruger Apples Dark Mode API.

Dark Mode vs Light Mode batteri iPhone.jpeg

Den automatiserede test blev kørt af PhoneBuff YouTube-kanalen ved hjælp af robotter. Robotterne fulgte et sæt foruddefinerede opgaver, som inkluderede at skrive en besked, scrolle i Twitter, bruge YouTube og Google Maps. To iPhone XS Max blev brugt til testene, og begge blev kalibreret til den samme lysstyrke, der var 200 nits. Hver af disse opgaver blev udført ved gentagelse i 2 timer hver, og faldet i batteriets levetid blev registreret.

Dark mode test resultat LED iPhone.jpeg

Selvom iPhonen i light mode blev var drænet for strøm inden Google Maps-testen sluttede, havde iPhonen med Dark Mode stadig 30% batterikapacitet tilbage.

Når du bruger sort farve på en OLED-skærm, betyder det, at pixels er slukket. Dette resulterer i forbedret batterieffektivitet. Derfor er forskellen mellem mørke og lyse tilstande så enorm. Selvom Googles apps ikke bruger et Dark Mode, som resten af apps, der er inkluderet i denne test, giver mørkegrå farve også batteribesparelser sammenlignet med en lys farve.

Bemærk også, at selv når denne test viser en forbedring af batteriets levetid på 30%, kan resultatet variere. Videoen viser også, at forskellene i batterilevetid var meget mindre, når lysstyrken på 100 nits og 300 nits blev brugt.


Selvom denne test er meget interessant, er vi sikker på, at mange vil være forbeholdne over, om Dark Mode på LCD-baserede iPhones giver fordele på batteriets levetid. Svaret er nej.

Bortset fra et pænere look og feel, som er bedre for øjnene, giver Dark Mode på LCD ikke nogen effektivitet af sammen art, som OLED giver.


Kilde & Image credit:
PhoneBuff, Flickr