Qualcomm introducerer Snapdragon 855 Plus

Qualcomm-Snapdragon-855-Plus
Qualcomm har netop præsenteret deres nyeste flagskibs-chipset - Snapdragon 855 Plus, med øget fokus på gaming og virtual reality.

Kigger man på specifikationerne, minder Snapdragon 855 Plus på mange områder om den forrige Snapdragon 855. Det er der også god grund til, eftersom den bruger det samme design som forgængeren. I bund og grund er Snapdragon 855 Plus en ”standard” 855, som har fået CPU + GPU overclocket.


Dette overclock, resulterer i at den ene ”Prime” kerne, i den otte-kernede Kryo 485 baserede processor, nu kører ved maksimum 2.96 GHz i Snapdragon 855 Plus, modsat 2.84GHz på Snapdragon 855.

Hvis vi ser hen mod GPU’en, køres der stadig med Adreno 640 grafikchippen, men Qualcomm lover et 15% performance boost, takket være et overclock.

Med Snapdragon 855 Plus, tager Qualcomm en lille detour, fra den årlige flagskibs-SoC udgivelse, med denne mid-cycle opgradering.
Det nyeste chipset er, som det kan ses, ikke et kæmpe hop fremad, men trods alt et i den rigtige retning. Den tweakede 855 Plus, er endnu et skridt i retningen, mod blandt andet bedre gaming- og VR-oplevelser.

Den indbyggede netværks-chip i Snapdragon 855 Plus, er stadig kun kompatibel med 4G, så her er der behov for et dedikeret 5G ”X50” modem, såfremt 5G ønskes.

Qualcomm nævner, at vi allerede kan forvente at se smartphones udstyret med den nye chip, i anden halvedel af 2019. Asus er dog indtil videre den eneste producent, der har bekræftet en smartphone, som ankommer med Snapdragon 855 Plus, hvilket er ROG Phone II.

Flere producenter vil helt klart også benytte sig af det nye chipset i den kommende tid, indtil vi hører noget om efterfølgeren til 855 og 855 Plus, hvilket formentlig bliver mod slutningen af dette år.


Billeder og kilder: Qualcomm, Engadget, Gsmarena