Rusland forbyder smartphones og gadgets i 2020

gadgetssmartphones
Fra 2020 forbyder Rusland smartphones og gadgets, som ikke er installeret med russisk software.


Apples iPhones, Samsungs smartphones og andre gadgets forventes at blive forbudt i Rusland fra 2020. Det er kommet frem, at Rusland vil forbyde salg af gadgets, smartphones, tv'er med videre, som ikke har russisk software installeret.

Ifølge en ny rapport fra BBC news, er Rusland på udkig efter at fremme russisk teknologi, selvom der er bekymring for privatlivets fred og hvad der vil ske med enheder fra virksomheder som Samsung og Apple.

Apple og Samsung og andre store elektronikproducenter vælger som en følge af dette potentielle krav - ikke at sælge deres enheder i Rusland fremfor at skulle installere forskellige software på enhederne. Hertil vil en aktør som Apple formodentligt aldrig nogensinde installere andet end deres egen iOS på deres iPhones og iPads.

Der er også bekymring for, at enhver russisk fremstillet software kan bruges til at spionere. Landet har også indført strengere internetlovgivning i de sidste par år.

Det bliver interessant at følge udviklingen, og om store teknologiselskaber som Apple og Samsung beslutter at bruge russisk software på deres enheder eller stopper med at sælge dem i landet.

I kan læse mere via BBC news


Kilde & Image credit:

BBC news, Pixabay, Flicker