Smartphone cover lavet af kunstig menneskelig hud

2019-10-21-image-2
Har du nogensinde set på din telefon og tænkt: “Lækkert cover, men indkapsling af den i kunstigt fremstillet menneskelig hud for at skabe en blanding af kød og maskine i ren David Cronenberg-stil ville være endnu bedre” Sandsynligvis ikke, men forskere har designet en teknologi, der gør nøjagtigt det.


Gizmodo rapporterer, at Marc Teyssier og hans team i Telecom Paris, har designet den foruroligende telefon cover-teknologi, der kaldes Skin-on Interfaces.

“When we interact with others, we use skin as interfaces. However the objects of mediated communication - such as the smartphone - still has a cold interface that doesn't allow natural interaction and input” fortæller Teyssier.

“In this project, I wanted to make available the perfect human interface that is the skin for existing devices” fortsætter han.


To prototyper blev udviklet ved hjælp af Skin-on Interfaces, som betegnes som: "enkle" og "ultrarealistiske" Skin-on er i stand til at opdage og genkende bevægelser som kilde, stikke, strække, gribe og klemme. Derudover kan disse bevægelser forbindes med forskellige følelser, så et let tryk lader telefonen vide, at du vil have dens opmærksomhed, mens du klemmer tæt sammen, indikerer, at du er vred. En af dens potentielle anvendelser er "taktil kommunikation med en virtuel avatar", der lyder som et uhyggeligt næste trin i forholdet mellem mennesker og maskiner.


Huden dannes ved hjælp af to siliciumlag kaldet epidermis og hypodermis, der er dyppet i pigment og støbt for at ligne menneskets hud. Mellem dem sidder et elektrodelag, der består af strækbart ledende garn, der fungerer som sensorer.

Holdet viste, hvordan teknologien også kan bruges på bærbar touchpads og smartwatches. Det næste trin er at gøre huden endnu mere realistisk ved at tilføje hår, temperaturfunktioner, sved og gåsehud.

Teyssier forklarer, at han startede projektet “to propose a possible future with anthropomorphic devices” Dette er vel og mærke ikke forskerens første forsøg på mareridts-lignende smarttelefonteknologi; han var også med bag robotfingerudstyret, der trækkermonteres på telefonen, hvorefter du kan interagere med den på en ret bizar måde.


Kilde & Image credit

Telecom Paris