Sony præsenterer Xperia 1 II

Sony_lancerer_Xperia_1_II
Sony har for kort tid siden præsenteret efterfølgeren til Xperia 1. Xperia 1 II har et stort fokus på skærm- og kameraoplevelsen, samtidigt med at vi ser 3,5mm jackstikket vende tilbage.


Sony Xperia 1 II er Sonys store satsning på en flagskibs-smartphone anno 2020. Den er på mange områder en videreudvikling og optimering af Xperia 1 fra sidste år, hvor stort set alle områder er forbedret.

Specifikationer og display
Kernen i Xperia 1 II er en Snapdragon 865 SoC koblet sammen med 8GB RAM og 256GB lagerplads. Telefonen understøtter desuden 5G, dog kun via sub-6GHz 5g netværk og ikke ved mmWave.
Batteriet har fået en god opgradering over sidste års 3300 mAh i Xperia 1, batteriet i Xperia 1 II er nemlig på fornuftige 4000 mAh, hvilket er en velkommen forbedring. Mobilen understøtter desuden 21W hurtigladning og trådløs opladning, som var udeblevet på forgængeren.

Skærmen er 6,5” i et 21:9 ultra-wide OLED-format med en 4K opløsning og HDR support. Displayet benytter sig desuden af en motion blur reduction, der skulle skabe den samme oplevelse som et 90Hz display. På fronten finder vi også et par dual stereo højttalere.

Kameraet
Kameraet er udstyret med tre objektiver på 12MP der benytter sig af Sonys professionelle Alpha kamera teknologi. Setuppet består af en 12MP wide linse med OIS, en 12MP telephoto linse med 3x optisk zoom og OIS, og til sidst et 12MP ultrawide objektiv.
Som noget nyt er Xperia 1 II også udstyret med en iToF (Time of Flight) 3D dybdesensor.

Her er nogle højdepunkter for kameraet:

  • Continuous shooting at up to 20 frames per second (fps) with up to 60 autofocus/auto-exposure (AF/AE) calculations per second
  • Real-time Eye AF for humans and animals
  • Photography Pro and Cinematography Pro manual interface options
  • 2K 10-bit HDR "cinematic" recording at 120fps and 21:9 4K HDR recording at 24 to 60fps
  • "Industry-leading" Sony Alpha technology
  • ZEISS optics with a T* "Xperia-specific" coating

Sony_Xperia_1_II_kamera_features.jpeg


Imens langt de fleste smartphone-producenter igennem de sidste år så småt er gået væk fra 3,5mm jackstikket, har Sony nu valgt at genoplive indgangen grundet efterspørgsel fra forbrugerne. Sony fortsætter desuden traditionen med en støv- og vandafvisende IP65/68 rating.


Sony Xperia 1 II lander i butikkerne til juni, i farverne sort eller lilla. Der er dog endnu ikke oplyst en pris.Billeder og kilder: Sony, GSMarena