Sony's smartphone salg i fortsat frit fald

Sonys_smartphone_salg_i_fortsat_frit_fald
Sony's smartphone salg er mildest talt ikke gået særlig godt de seneste par år, og det seneste regnskab viser at salget forsat kun går en vej – nedad.


Smartphone-afdelingen hos Sony fortsætter med at sælge færre og færre telefoner i løbet af de sidste par år. Ifølge Sonys seneste regnskab fra Q2 2019, blev der kun solgt 600.000 smartphones, sammenlignet med 1,6 millioner i samme kvartal sidste år, hvilket er et nyt lavpunkt.
Ligeledes er det årlige salg faldet fra 13,5 millioner solgte enheder i 2017 til kun 6,5 millioner i 2018. Med den fortsatte tilbagegang, er det svært at se hvordan Sony kan nå at sælge flere smartphones end sidste år – hvilket igen vil sætte endnu en ny rekord for det laveste årlige salg.

 

Som svar på det kraftigt faldende salg, har Sony lanceret færre smartphones år for år. Det svigtende salg har også indflydelse på andre tjenester indenfor Sony’s smartphone-område generelt. Eksempelvis har Sony igennem de seneste år lukket ned for en del af deres egen services og tjenester på Xperia smartphones, hvilket det også vil ser ud til at fortsætte med.

Den næste tjeneste der vil blive lukket ned, er E-mail app’en på Xperia, hvilket ikke længere vil være forud-installeret på Xperia 5 og fremover. Derudover lukker Sony også ned for deres service, som sendte nyhedsbreve ud når der ankommer en ny software-opdatering. Dette træder i kraft fra den 16. december, men du vil stadig få push-notfikationer når der er en ny opdatering tilgængelig, så verdens undergang er det bestemt ikke. Sidst men ikke mindst lukkes og slukkes der også for backup til Amazon igennem Sony Album app’en, fra d. 31 maj 2020.


Mange af disse services er ikke livsnødvendige og kan hurtigt erstattes af andre apps, men lukningen af disse apps er bestemt med til at bekræfte, at Xperia-brandet desværre er ved at smuldre mellem hænderne på Sony. 

 

 csm_sony_sales_.jpg

 

 

Billeder og kilder: Notebookcheck, Sony