Teleselskaberne kæmper om kunderne

3 og telia i tæt kamp
Der er hård kamp blandt teleselskaberne 3 og Telia om at få flest kunder lige nu.

Der er kamp til stregen om nye kunder blandt Telia og 3, men det ser dog ud til at Telia har fået sig et lille forspring i andet kvartal af 2020. Det seneste kvartalsregnskab fra 3 har vist en kundetilgang på 6000 nye kunder, og de kan derfor prale af at have rundet 1.450.000 i deres samlede kundedatabase. Selvom det er gode nyheder for teleselskabet, så skal det stadig sættes i relief til samme periode sidste år, hvor de fik 30.000 nye kunder. Årets nedgang hænger åbenlyst sammen med hele corona-situationen, hvor mange grundet usikkerhed har været tilbageholdende i forhold til et skifte og derved ramme en ny bindingsperiode.

”Som forventet har coronakrisen for alvor slået igennem i regnskabet for andet kvartal. Usikkerheden blandt både private forbrugere og virksomheder har betydet, at mange har sat overvejelser om nyt teleselskab på pause. Derfor er vi også glade for, at vi er lykkedes med et fint resultat trods de usædvanlige vilkår,” fortæller Morten Christiansen, CEO for 3 Skandinavien til Computerworld i en meddelelse.

23402570-pix-telia-butikken.jpg

I alt har det betydet en omsætning på 678 millioner kroner med et driftregnskab på 193 millioner. Telia ligger dog stadig foran 3 med en kundebase på 1.472.000 kunder, og de er derfor stadig på tredjepladsen blandt de fire største lidt endnu, og da de melder om 14.000 nye kunder i samme regnskabsperiode kan de stadig prale af sin placering over 3. Hovedårsagen til stigningen af kunder hos begge selskaber er stadig kundeflugten fra TDC, som gennem foråret 2020 har plaget telegiganten.

Hvordan kampen går fremadrettet kan ingen spå om, men 3 har tidligere nævnt, at de stiler efter at blive landets andenstørste teleselskab, og de satser derfor på at tage føringen over både Telia og Telenor.

"Det er givet, at vi bliver nummer tre, vi går nu efter at blive nummer to. Det er målet. Det er dejligt at jagte," siger han til Itwatch.

Kilde: ComputerWorld