Android 12 mockup leak: Store ændringer på vej

Credit The Keyword
Nye screenshots via XDA Developers peger i retning af markante UI-ændringer i Android 12. Googles næste Android-opdatering, Android 12, er lige rundt om hjørnet, og der forventes allerede developer previews senere i indeværende måned. Leaks kommer dog vanen tro forud for den officielle præsentation, og det sætter bestemt forventningerne og nysgerrigheden på overarbejde.

Hvad der omtales som et tidligt udkast til et internt dokument mellem Google og partnere er lækket, og afslører nogle ret markant designændringer og få kommende funktioner i Android 12 operativsystemet.

Som rapporteret af XDA Developers, er den første åbenlyse visuelle ændring i notifikationspanelet. I stedet for den nuværende transparente meddelelseskasse, vil Android 12 have en mere uigennemsigtig baggrund, der tager højde for farven på dit wallpaper. Af mindre ændringer har Google byttet plads på dato og ur i venstre hjørne.

Læs også Gamer stol 2019: Guide

Antallet af Quick Settings-tiles i toppen, når du trækker ned i panelet, er reduceret fra 6 til 4.

Android-12-leak.webp

Source: XDA-Developers


Kamera / mikrofonindikatorer på Android 12

Tager vi en nærmere kig på billedet ovenfor, bemærker du en pileformet indikator med mikrofon- og kameraikoner. Det er faktisk den privatlivsindikator, som Google har arbejdet på siden Android 10 - selv før Apple gjorde det til mainstream med iOS 14. At dømme efter udseendet, må vi formode, at brugerne kan trykke på disse statusbjælkeikoner, som potentielt ender udi et pop op-vindue. Dette pop op-vindue kunne indeholde detaljer om de apps, der får adgang til din telefons kamera eller mikrofon.

Android-12-xda-developers 11.JPG

Source: XDA-Developers - privatlivsindstillinger

xda-developers toggle privatliv android 12 leak google.JPG

Source: XDA-Developers - privatlivsindstillinger

Når vi taler om privatlivets fred, kan Android 12 muligvis forbedre privatlivsindstillingerne med simple toggle-funktionsmuligheder for at deaktivere dit kamera og din mikrofon. Dette er en velkommen ændring, da få os os sikkert er uopmærksomme på at slukke for alle sensorer på Android, når disse ikke skal bruges.

Læs også: Nu kan nu køre flere Android-apps i Windows 10


Widgets

En anden visuel ændring er en forbedring af widgets. De lækkede screenshots viser en ny widget ”Conversations”. Denne skal efter alt at dømme hjælpe brugerne med hurtigt at holde styr på nylige meddelelser, ubesvarede opkald og aktivitetsstatus.

Conversation Widgets leak Android 12 xda developers credit.JPG

Source: XDA-Developers

Ifølge XDA vil Google gøre samtale-widgets og kamera / mikrofon-indikatorer obligatoriske i Android 12. 

Som XDA selv nævner, at validiteten af billederne ikke verificeret, da Android 12's Compatibility Definition Document endnu ikke er offentligt. 


Relaterede artikler:

64 nye varianter af malware invaderer android

Google frigiver 5 nye Android opdateringer


Source & Image credit:

XDA, Google