Du kan nu opdatere PowerShell 7 via Windows Update

Powershell Microsoft 7.0
Microsoft meddeler i dag, at de tager de første skridt for at gøre PowerShell 7 nemmere at opdatere på Windows 10 og Server.

Tidligere blev Windows-brugere underrettet i deres konsol om, at en ny version af PowerShell 7 er tilgængelig, men de var stadig nødt til at hoppe over til GitHub release siden for at downloade og installere den eller stole på et separat pakkehåndteringsværktøj som Windows Package Manager, Chocolatey eller Scoop.

Med de nye opdateringer via Microsoft Update får brugerne nu tilbudt de nyeste PowerShell 7-opdateringer direkte i det traditionelle Windows Update (WU) management flow, uanset om det er med Windows Update for Business, WSUS, SCCM eller den interaktive WU-dialog i Indstillinger.

Læs også: Gaming PC: 5 tips til at bygge en gaming computer

Support er nu tilgængelig i de seneste PowerShell 7.2 previews. På grund af de store ændringer og validering, der kræves for at få dette til at fungere, offentliggør Microsoft kun opdateringer til fremtidige udgivelser inklusive version 7.2 preview 5 eller nyere til 7.2 preview 7.

For at tilmelde dig og teste den nye funktion skal du have Windows 10 RS3 (10.0.16299) eller nyere installeret samt PowerShell 7.2 preview.5 eller preview.6 installeret. Du bliver også nødt til at sikre, at din maskine er konfigureret til at modtage opdateringer fra Microsoft Update. (På Windows 10 gøres dette ved at gå til Indstillinger -> Windows Update -> Avancerede indstillinger og markere "Modtag opdateringer til andre Microsoft-produkter, når du opdaterer Windows."

Derefter skal du sørge for ikke at opdatere til den nyeste 7.2 preview.7 eller nyere ved hjælp af MSI.

Endelig skal du tilføje en bestemt registreringsdatabasenøgle for at tilmelde dig Microsoft Update usage for PS7. Se Microsofts blogindlæg for flere detaljer.

Microsoft starter Microsoft Update-udgivelsesprocessen, når de frigiver en opdatering til GitHub.

Fremadrettet arbejder Microsoft på at fjerne behovet for manuelt at tilføje UseMU-registreringsværdien. Læs mere på Microsoft her.


via BleepingComputer