Google lancerer en stribe nye sikkerhedsfunktioner

Google lancerer en stribe nye sikkerhedsfunktioner
Google har netop sløret for nye værktøjer til at styrke privatlivet og sikkerheden på tværs af Googles tjenester. Også det nye Android 12 og en stribe andre initiativer blev vist frem på første dag af I/O-konferencen.

Google har netop præsenteret en række nyheder i forbindelse med den årlige udviklerkonference I/O.


Hurtige links:

 Blogindlæg om nye privatlivs- og sikkerhedsinitiativer

 Blogindlæg om det nye Android 12

 Blogindlæg om bl.a. AI-forbedringer i søgemaskinen

 Billeder her

 Alle nyheder fra I/O samles her


Blandt de nye privatlivs- og sikkerhedsfunktioner er hurtig sletning af din seneste søgehistorik og et nyt privatlivscenter i Android 12, hvor du kan se, hvornår dine apps fx bruger dit kamera. 

De nye værktøjer har alle til formål at give brugerne større kontrol over egne data på tværs af produkter som Android, Chrome, Maps og i selve søgemaskinen.  

Her er de nye privatlivs- og sikkerhedsfunktioner:

 Privacy Dashboard i Android 12: Med lanceringen af Android 12 følger et nyt privatlivspanel, hvor du kan se en tidslinje over, hvornår de enkelte apps har haft adgang til telefonens kamera, mikrofon og lokationsdata. Samtidig vil indikatorer nu vise, når henholdsvis kamera og mikrofon er i brug. Du kan også vælge, om apps skal have adgang til din nøjagtige placering, eller om du kun vil dele din omtrentlige placering. 

 Slet hurtigt din seneste søgehistorik: En ny mulighed for at slette de seneste 15 minutters søgehistorik med ét klik i Google Konto-menuen. 

 Password Manager får tyverialarm: Kodeordshuskeren Password Manager, der er indbygget i Chrome, Android og iOS, er forbedret på en række områder. Integrationen mellem Chrome og Android styrkes, så indsætningen af kodeord på tværs af apps og hjemmesider bliver nemmere. Du modtager desuden automatisk advarsler, hvis dine adgangskoder bliver lækket gennem en tredjepart, og det bliver muligt at ændre kompromitterede koder med et enkelt tryk gennem Assistent. Sidstnævnte funktion er tilgængelig på Android-enheder og vil løbende blive integreret i flere tjenester og apps i fremtiden.

 Slå nemt placeringshistorik fra i Maps. Når du fremover ser steder, du har besøgt på din tidslinje, får du besked om, at det er fordi du har aktiveret Placeringshistorik - som du let kan slå fra lige der på din tidslinje.

 Sæt kode på billeder i Fotos: Funktionen “Locked Folder” er en nyhed i Fotos, og den tillader dig at gemme billeder i en mappe, som er låst med kode. Når billederne bliver gemt i mappen, dukker de ikke længere op, når du ruller ned gennem billedoversigten eller delte mapper. Funktionen kommer til Android-enheder i løbet af i år. 

For Google kommer sikkerhed før alt andet. Tallene giver et billede af omfanget: Google blokerer hver dag 100 millioner phishingforsøg og 15 milliarder spam-beskeder i Gmail - og krypterer 4 milliarder fotos. Og sikker browsing i Chrome hjælper med at beskytte mere end 4 milliarder enheder.


Source: Google