Microsoft introducerer Windows 11

Microsoft introducerer Windows 11
Microsoft har løftet sløret for den næste version af Windows - Windows 11.

Microsoft introducerede Windows 11 under en live-stream i går aftes. Windows 11 byder blandt andet på et helt nyt design, med nye funktioner og forbedret ydelse samt multitasking.

Lad os se nærmere på nogle af de store nyheder:Nyt design, startmenu og proceslinje

Med Windows 11 lancerer Microsoft en ny Start-menu og dropper "Live Tiles", der oprindeligt blev introduceret med Windows 8. Start-menuen er desuden blevet flyttet til midten af proceslinjen, hvor man også finder et søgefelt, så du kan finde dokumenter og apps plus et anbefalet afsnit for at springe tilbage til det, du lavede. Start-menuen benytter sig også af "cloud power" for at vide, hvad du arbejdede med, på tværs af enheder.

Læs også: Windows 10 afviklet på en grafisk lommeregner

Widgets er også en del af Windows 11, med en knap på proceslinjen der åbner et widget-layout, som du kan tilpasse med feeds til vejret, kalender, aktier m.m.

Designmæssigt er Windows 11 også blevet tranformeret, med nye farver, temaer og afrundede hjørner.

Windows 11 startmenu.jpg

Forbedret multitasking

Som noget nyt i Windows 11 introducerer Microsoft Snap Layouts, Snap Groups og Desktops for at give en endnu mere effektiv måde at multitaske på. Her kan man eksempelvis have flere små vinduer åbnet på skærmen, i forskellige størrelsesforhold  Du kan også oprette separate skriveborde til eksempelvis arbejde, spil og skole, hvor de kan tilpasses efter eget valg.


Windows 11 multitasking.pngDownload Android-apps i Microsoft Store

Som noget helt nyt, kan man hente Android-apps i Microsoft Store på Windows 11. Apps hentes ikke igennem Google Play Store som man måske ville tænke, men faktisk igennem Amazon App store, som bliver integreret i Microsoft Store. Selvom denne funktion benytter sig af Intel Bridge-teknologi, er AMD- og ARM-systemer også understøttet.


Windows 11 Android apps.png


Stort fokus på gaming

Flere funktioner fra Xbox er rykket over på Windows, for at skabe en endnu bedre spiloplevelse. Auto HDR hjælper eksempelvis med at forbedre belysning og farveprofiler i spil.


Windows 11 introducerer også Direct Storage. Denne funktion stammer også fra Xbox, som er designet til at hjælpe med at fremskynde spilindlæsningstiden og forbedre ydeevnen for spil, ved at eliminere lagerrelaterede flaskehalse. Direct Storage kræver en NVME-SSD på minimum 1TB.


Xbox Games Pass bliver som noget nyt, indbygget i Windows 11. Med et abonnement på tjenesten kan du få adgang til et stort spilbibliotek, hvor der også er muligt at spille spil fra skyen. Cross-play, altså spil på tværs af enheder, er nu også muligt.Windows 11 Xbox game pass.pngLancering 

Microsoft begynder udrulningen af Windows 11 senere på året, hvor den fortsætter ind i 2022. Når Windows 11 bliver tilgængeligt, kan det hentes i Windows Update, så længe man opfylder minimumskravene. Kører man med Windows 10, er det gratis at opgradere.
Billeder og kilde: Microsoft