Muligt at sideloade Android APK'er på Windows 11

Microsoft sideload Android APK Windows 11
Ifølge Microsoft, at det muligt at sideloade Android APK'er på Windows 11.

Med Windows 11 bringer Microsoft Android-apps til desktop-platformen, som virksomheden ønsker, at du primært skal anskaffe fra Microsoft Store. I lighed med Windows 10 Mobile Project Astoria og Android har du dog også tilladelse/mulighed til at sideloade apps på Windows 11 uden for Microsoft Store.

"sideload" processen omhandler at installere Android-apps på din enhed, der ikke er gennemgået en Microsoft Store eller Amazon Appstore-certificering. Du kan downloade APK'er fra websteder som APKMirror og dobbeltklikke på filen for at køre på en Windows-enhed.

Som standard er det sandsynligt, at Windows 11 blokerer sideloading af Android-apps for at beskytte dig og din Windows-enhed. Dette skyldes, at kun certificerede mobil- eller desktop-apps betragtes som sikre, og certificering også sikrer, at du installerer / downloader en god app, der har passeret Microsoft / Amazons standarder.

jonjo miguel de icaza.JPG

Hvis du vil sideloade apps, skal du muligvis bruge Windows 11's indbyggede udviklertilstandsfunktion, som kan aktiveres fra Windows Indstillinger-app.


Windows subsystem til Android (WSA)

Som du måske ved kommer Windows med sit eget undersystem til Linux (WSL), der blev introduceret tilbage i 2016. På Windows 11 kører WSL2 på sin egen kerne, enhedsdrivere, kernemoduler, og brugere kan endda placere deres Linux-filer inden for rodfilsystemet.

Med Windows 11 introducerer Microsoft to nye funktioner - GUI-support til WSL og WSA (Windows Subsystem til Android).

Ved hjælp af WSL-teknologien har Microsoft nu oprettet Windows Subsystem til Android til at køre mobile-apps på skrivebordet. WSA ligner det eksisterende Windows Subsystem til Linux (WSL), og det vil understøtte "proxy" mellem den oprindelige app-container og Android-appen.

Microsoft integrerer også en virtuel maskine, der muliggør kompatibilitet med Android Open Source Project (AOSP). Da WSA er baseret på fremskridt fra Project Astoria og WSL2, forventes ydeevnen at være bedre end de traditionelle emulatorer, der findes på markedet. Dette er en af nøgleopgraderingerne til WSL2 over WSL1.

For bedre at understøtte Android-apps på Windows arbejder Microsoft sammen med Amazon for at bringe sin Appstore til Windows 11. Amazon Appstore vil blive integreret i sektionen Microsoft Store til Android-apps, og alle brugere har adgang til Amazon-markedspladsen. Der er dog et mindre forbehold, da ikke alle Android-apps i Appstore kører på Windows 11.

Microsoft-embedsmænd bekræftede, at Android-apps vil blive aktiveret i fremtidige builds af Windows 11, og at det første preview-build ikke inkluderer Android Subsystem til Windows.

I øjeblikket er det uklart, hvordan APK-sideloading-processen fungerer på Windows, og om Microsoft arbejder på et specielt installationsprogram til mobile-apps.

 

Source & Image credit:

Microsoft