Sådan ændrer du browser i Windows 11 (preview)

windows 11 browser
Ja, du kan stadig ændre standardwebbrowseren til den ønskede. Dette også selvom Microsoft kæmper indædt for at få brugerne over på Edge.

Efter at have oprettet en ny enhed eller ny installation, indstiller Windows 11 som standard Microsoft Edge som standardbrowser for de mest almindelige links og filtyper for at åbne denne applikation uanset enhver anden webbrowser, du muligvis har installeret.

Mens Microsoft Edge uden tvivl er den bedste browser til Windows-brugere, da den er baseret på Chromium-motoren udviklet af Google, og den indeholder mange fede funktioner, som for eksempel lodrette faner, udvidelser, Kids Mode, adgangskodemonitorering og cross- platformssupport, foretrækker mange brugere stadig andre applikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera - for at nævne nogle få.

Hvis du vil bruge en anden webbrowser på Windows 11, er det muligt at indstille den som ny standardbrowser. Den eneste advarsel herfra er, at det ser ud til, at Microsoft gør det vanskeligere at ændre indstillingerne, da du i øjeblikket skal angive hvert link og filtype, som den nye browser skal åbne som standard.

I denne Windows 11-guide leder vi dig gennem trinnene for at indstille din foretrukne browser som den nye standard på din enhed. Guiden er lavet på Windows 11 preview (EN)


Sådan ændres standardwebbrowseren på Windows 11

For at indstille en ny standardwebbrowser på Windows 11 skal du bruge følgende trin:

- Åbn Indstillinger.

- Klik på Apps.

- Klik på siden med standard-apps i højre side.

- Vælg den browser, du vil bruge som den nye standard på Windows 11., for eksempel Google Chrome.

- Klik på .html-indstillingen.

- Vælg indstillingen Switch anyway optionen.

- Vælg indstillingen Google Chrome.

- Klik på OK.

Gentag trin nr. 5, 6, 7 og 8 for disse fil- eller linktyper:

  • .html
  • .pdf
  • .shtml
  • .svg
  • .webp
  • .xht
  • FTP
  • HTML
  • HTTPS

(Valgfrit) Vælg hver af de resterende typer, og vælg din foretrukne browser.

Når du har gennemført trinnene, vil din valgte browser være den nye systemstandard på Windows 11.

Selvom det ser ud til, at processen om at skifte standardbrowser denne gang er meget sværere, er det vigtigt at have med i overvejelserne, at Windows 11 stadig ikke er officielt afsluttet, og processen kan ændre sig i den endelige version.