Store forbedringer på vej til Edge på Android

Microsoft-Edge-logo
Microsoft Edge til Android blev først gjort tilgængeligt tilbage i 2017, og har løbende modtaget opdateringer og nye funktioner. Desværre er Android-versionen af Edge stadig baseret på Chromium 77, mens andre browsere som Chrome bruger Chromium 87, hvilket giver bedre ydeevne og funktionskompatibilitet. Som et resultat er Chrome og andre mobilbrowsere lidt bedre end Edge til Android. Nu melder Microsoft ændringer og forbedring på vej.

Ifølge en ny erklæring er Microsoft fuldt engageret i Edge til Android, og der er en gyldig grund til den langsomme udvikling af mobilversionen, lyder det fra Redmont virksomheden.

Microsoft forsøger i øjeblikket at bringe Android-versionen af Edge til den samme kodebase som desktopversionen. Når overførslen er gennemført, begynder Microsoft Edge til Android at modtage opdateringer oftere, og den opgraderes ligeledes til Chromium 87 eller nyere med understøttelse af nye Fluent Design elementer.

En tidsramme er ikke tilgængelig på nuværende tidspunkt, men Microsoft siger, at de vil dele mere information næste år.


Extension support

Microsoft bekræftede også, at de indtil videre har stoppet udviklingen af understøttelse af udvidelser på mobil, men virksomheden har endnu ikke opgivet projektet.

“We will continue to monitor user appetite on this vs. other competing priorities and revisit prioritization if warranted,”

Historiksynkronisering

Mens migrationen til den nye Chromium-version forventes afsluttet næste år, er Microsoft allerede begyndt at bringe historiksynkronisering til sin Edge-browser på mobile enheder, i det mindste for dem, der bruger Android-telefon.

Edge-for-Android.jpg

Dette tillader anvendelser til at synkronisere deres browserhistorik på tværs af alle enheder, der kører både ny og gammel Microsoft Edge. Ifølge brugerrapporter er funktionen tilgængelig i version 45.11.24.5118 eller nyere.

Ud over Android-versionen forventes Microsoft Edge til Linux også at blive bedre næste år.

Microsoft har ved flere lejligheder udtalt, at de ikke vil forpligte sig til en tidsramme for frigivelse af paritetsfunktioner med Windows og macOS, men 'login og synkronisering' med Microsoft-konto er virksomhedens højeste prioritet på Linux lige nu.


Source & Image credit:

Microsoft