Windows 10 får snart millioner af Android-apps

microsoft-windows-update
Microsoft arbejder på en ny plan for at bringe Android-apps til Windows 10 og potentielt bringe millioner af apps til operativsystemet. Det såkaldte Project Latte, vil efter sigende gøre det nemt at portere Android-apps til Windows 10, hvilket kræver meget lidt eller slet ingen kodningsindsats på app udvikler niveau. Rygterne vil, at vi allerede fra 2021 får dette nye tiltag præsenteret.

Microsoft tillader allerede, at nogle Android-apps køres i Windows 10, men kun under meget begrænsede omstændigheder. Appen Your Phone giver brugerne mulighed for at streame Android-apps fra deres smartphone, men tjenesten fungerer kun med nogle få udvalgte Samsung-enheder.


Indhenter Apple

Tidspunktet for dette leak er sandsynligvis ikke en tilfældighed. Apple lancerede tidligere i november en række Mac'er, der kører på sine egne ARM-baserede chips, kaldet M1. Da dette er den samme arkitektur, der bruges i iPhones og iPads, kan de nye Mac'er også køre iOS / iPadOS-apps. Disse kræver også meget lidt indsats på udviklerens vegne.

Den ene store fordel, som mange Windows 10-pc'er har over Mac'er, er dog tilgængeligheden af berøringsfølsomme skærme. Apple nægter standhaftigt at udvikle en berøringsfølsom skærm til Mac, hvilket betyder, at mange berøringsoptimerede apps simpelthen ikke fungerer optimalt, hvis de overhovedet vil virke.

Windows-bærbare og tablets med berøringsfølsomme skærme vil være langt bedre egnet til mobile apps.

Der er allerede andre uofficielle måder at køre Android-apps på Windows 10. Bluestacks-softwaren giver dig for eksempel mulighed for at installere alle apps, du allerede har købt i Google Play Butik på en Windows 10-enhed. Det er overvejende rettet mod gamerne og giver brugerne mulighed for at spille Android-spil med enten tastatur og mus eller en dedikeret spilcontroller.

Microsoft har allerede et undersystem til Linux indbygget i Windows 10, som vil blive brugt til at køre de nye Android-apps. Dette subsystem vil udvides med en GPU-acceleration, hvilket burde øge ydeevnen for Android-spil på Windows yderligere.

I modsætning til Bluestacks vil Microsoft tilbyde de porterede Android-apps i sin egen Microsoft Store, ikke fra Play Store. Dette kunne give et meget tiltrængt løft til den ret stagnerende Windows Store, som længe har kæmpet for at tiltrække udviklere for et tiltrængt løft.