Windows 11: Kontrolpanel bliver, udfases langsomt

kontrolpanel windows 11 indstillinger batteri lager
Med Windows 8 introducerede Microsoft den moderne UI Settings-app, og planen var at erstatte Kontrolpanelet på et senere tidspunkt. Windows 10 har været ude i næsten seks år, og Windows har stadig to måder at ændre apps på.

Planen er dog ikke gået helt efter bogen, da Indstillinger endnu ikke har alle de nødvendige funktioner, som vi kender det fra Kontrolpanel.

På Windows 11, som er den næste generation af Windows, er flere avancerede indstillinger stadig afhængige af Kontrolpanel. Kontrolpanel er nødvendigt, hvis du vil ændre avancerede indstillinger som strømprofil, men Microsoft arbejder på et par nye funktioner, der vil skubbe flere brugere mod den mere moderne Indstillinger-app.

For eksempel lader Windows 11 Settings-appen dig nu styre netværkskortene uden at skulle bruge Kontrolpanel. For at ændre adapterindstillinger kan du åbne > Netværk og internet > Avancerede netværksindstillinger.

systemlager 1.JPG

Som du kan se i ovenstående screenshot, kan du nu klikke på aktiver / deaktiver-knappen for netværksforbindelsen under afsnittet "Netværkskort". Denne funktion var tidligere kun tilgængelig via Kontrolpanel.

I nærmeste fremtid leder det nye operativsystem dig automatisk til appen Indstillinger, når det er muligt.Lagerindstillingerne 

Windows 11 har også redesignet lagerindstillingerne for at hjælpe brugerne med at gøre mere fornuftig brug af deres tilgængelige lagerplads. Den seneste introduktion er et forbedret layout med muligheden for at frigøre plads på dit drev ved at registrere ældre og ubrugte filer på den lokale disk.

system lager.JPG

Til avanceret brug er der en ny funktion kaldet "Manage Disks and Volumes". Som navnet antyder, er denne "moderne oplevelse" baseret på det ældre diskstyringsværktøj, og det er blevet redesignet med tilgængelighed i tankerne.

Den funktionalitet har bedre integration med andre apps til lagerindstillinger, og Microsoft har lovet yderligere designforbedringer til det moderne diskhåndteringsværktøj.

Batteriindstillinger

Microsoft arbejder på en ny indstillingsside rettet mod batteriet.

Windows 11 leveres med en ny indstillingsside, der bruger grafer til at vise dig flere detaljer om enhedens batteri og strømforbrug. Du kan se på de ressourcekrævende apps, der sparer mest strøm og filtrere resultaterne baseret på en bestemt tidsperiode som de sidste syv dage.

batteri.JPG

Som du kan se på ovenstående og nedenstående screenshots, kan Windows-indstillinger nu give dig en ugentlig og 24 timers opdeling af batteriforbruget. Disse grafer ligner Android eller iOS's batterisparerfunktion, og de kan hjælpe brugerne med at forstå, hvor meget af deres batteri der bruges.

batteri2.JPG

Hvis du vil kontrollere dine strømstyringsprofiler, skal du stadig bruge de traditionelle indstillinger i Kontrolpanelet.

Windows 11 forventes at inddrage flere sider fra Kontrolpanelet, og nogle ældre sider (dem, der stadig bruger Windows 10-interfacet) inden for den nye Indstillinger-app vil også modtage en ansigtsløftning i de kommende preview-builds.

Man må formode, at Microsoft efterhånden erkender, at Kontrolpanelet omfatter en meget dedikeret fanbase, og Windows-indstillingsarbejdet endnu ikke er gennemført nok til brugerne taget skiftet helt, så virksomheden planlægger ikke at fjerne Kontrolpanelet inden for en overskuelig fremtid. Men Microsoft vil omdirigere flere ældre sider til den moderne Indstillinger-app, som en fast del af overgangen til Windows 11.

 

Source & Image credit:

Microsoft