16-årig vinder $ 3 millioner i Fortnite

fortnite-nintendo-switch-6
I 2019 er det at spille diverse former for computerspil og konsolspil ikke noget man er flov over, eller henført til at være nørd og ikke havde nogen fremtid.


Nu hedder det eSport, og trenden vokser konstant, og vi ser efterhånden flere og flere eSports events, hvor præmierne er i millionklassen.

Tag for eksempel Kyle “Bugha” Giersdorf, en 16-årig teenager, der tog med en $ 3 millioner præmie med hjem og titlen i det første verdensmesterskab i Fortnite nogensinde.

Dette er uden tvivl en enorm sum penge og viser bare, hvor stor eSports verden er blevet, og hvor der er tilstrækkelig interesse for at skabe så enorme præmiepuljer. Præmiepuljen til Fortnite verdensmesterskabet var på 30 millioner dollars, som i øvrigt matcher FIFA Kvindes verdensmesterskab, et mere traditionelt sportsmesterskab.

Som Engadget påpeger, tog Giersdorf flere penge med hjem, end hvad mange berømte atleter gjorde, da de vandt deres respektive kampe, såsom golflegenden Tiger Woods, der tjente $ 2,07 millioner med sin 15. store titel. Epic's Fortnite ser derfor ud til at være på vej til at have en af de største præmiepuljer i spilturneringer nogensinde, selvom Valves Dota 2 “The International” stadig er i spidsen, hvor vindende hold har taget pengepræmier med hjem for op imod $ 11,2 millioner.