Call of Duty kommer UDEN loot boxes

Call_of_Duty_Modern_Warfare_SECONDARY_01_low
Loot Boxes har været et omdiskuteret emne i gaming, men nu har udviklerne bag det kommende Call of Duty tilsyneladende trukket en streg i sandet.


Activision som udgiver det kommende Call of Duty: Modern Warfare har annonceret, at der i det kommende spil der bliver udgivet i næste uge ikke vil være et loot box system. 

Activision med meddelt følgende: 

"all functional content that has an impact on game balance, such as base weapons and attachments, can be unlocked simply by playing the game."

Loot boxes har ellers været en fast del i Call of Duty serien siden 2014, hvor det blev introduceret i Call of Duty: Advanced Warfare.

Der har under udviklingen af spillet og tidlige test af spillet været ting der lugtede af, at det også kunne finde vej ind i det nye spil, men det er nu blevet afvist af Activision.


Alle ting som våben og tilbehør, som kan have indflydelse på balancen i spillet, kan man altså låse op for i spillet bare ved at spille det og ikke gennem andre systemer.   

Lidt som man kender det fra Fortnite vil der dog i Call of Duty være et Battle Pass system med både gratis og premium indhold.

Præcis hvad det dække rover ved vi ikke helt endnu, men det finder vi nok snart ud af da spillet som sagt er lige om hjørnet.

call_of_duty_gameplay.jpg

Loot Boxes har været et meget debatteret emne, som mange spillere ser som en ublu og til tider spil ødelæggende måde for spiludvikleren eller udgiveren at flå spillerne for flere penge, og i nogen tilfælde fungere som direkte Pay to Win mekanismer.

Det har udviklet sig til en masse kritik rettet imod udvikleren og udgivere af spil, og har blandt andet ført til at lande som Belgien og Holland direkte har forbudt Loot Boxes, hvilket betyder at udviklerne må fjerne eller ændre deres spil for at kunne sælges der. 


Selv om udviklingen heldigvis ser ud til at bevæge sig væk fra loot boxes og andre typer af ingame gambling, så er der dog stadig stadig noget der kan fylde meget. Sidste rigtigt gode eksempel på det er EAs NBA 2K20, som på nogen måder mindede mere om en online casino end et basketball spil. 

At vi nu ser tingene fjernet fra Call of Duty er, som jeg ser det, en lækker nyhed!

Call of Duty: Modern Warfare bliver udgivet til PC og konsol d. 25. oktober. 


Kilde: Ars Technica