Er EA games på vej retur til Steam?

DQt5yvfDwZXjMvbE5QAB8C-650-80
Det ser ud til, at EA kunne bringe sine spil tilbage til Steam, flere år efter, at spilletitanen stoppede med at sælge sine titler i Valves online butik, for i stedet at sælge dem gennem sin egen Origin-game store.


Twitter-bruger @RobotBrush har spottet, at en testapplikation til at køre Origin-spil på Steam er blevet brugt, hvilket potentielt indikerer, at EA snart åbner for muligheden for at folk kan købe og køre deres spil gennem Steam, mens de stadig vil have brug for at bruge en Origin-launcher - svarende til hvordan Ubisoft-spil fungerer på Steam, hvor du stadig har brug for Uplay-launcher for at køre titlerne.

Selvom det spottede program kunne være et gammelt program, antyder det, at EA kunne være på udkig efter at tillade sine spil tilbage på Steam platformen.

EHdlCAYWoAABZO_.jpg

Yderligere bevis ser ud til at vise ældre EA-spil, som engang var tilgængelige på Steam, men derefter blev fjernet, og så aktivitet igen. F.eks. Viser SteamDB, der tracker brugeradfærd i Steam, at nogen spillede Saboteur, et EA-spil, der blev frigivet i 2009. Det er ikke længere tilgængeligt på Steam, men ifølge SteamDB blev det spillet på Steam mellem 20. og 21. oktober.

Dragon Age 2, et andet EA-spil, der engang var at finde på Steam, men derefter blev fjernet, har eftersignende også har nylig aktivitet og modtaget database- og pakkeopdateringer.

EA har et kæmpe katalog med utroligt populære spil, herunder sports titler som FIFA, strategispil som The Sims 4 og action RPGs som Mass Effect. Hvis disse populære spiltitler - sammen med kommende titler som Star Wars Jedi: Fallen Order - kommer tilbage til Steam, kan det være en massiv gevinst for Valve.

EA ville også drage fordel, da flere måder at købe sine spil skulle betyde mere indtægter. EA har måske erfaret, at salget ikke er lige så stærkt i sin Origin-shop sammenlignet med Valves Steam-shop.

Husk vi stadig befinder os på rygteplan.


Image credit:

EA Games, lashman - @RobotBrush